WOODIE CCI by MajorGC
WOODIE CCI by MajorGC
Witam poraz kolejny.
To moj drugi journal, tym razem mam nadzieje, ze pokieruje temat w inna strone niz poprzedni i bardziej rozsadnie.
Niestety nie bedzie on systematyczny w czasie, ale postaram sie go utrzymac systematycznie w updatowaniu pozycji.
Dlaczego zakladam ten dziennik?
Wracam do starego systemu, ktory pozwalal mi zarabiac systematycznie i chyba najbardziej odpowiadal mi jesli chodzi o widocznosc sygnalow. A moze przy okazji uda mi sie komus pokazac, ze ten system daje zarabiac. Chociaz jeszcze sam sobie tego nie gwarantuje - kiedys dzialalo.
Kiedy bede tradowal?
Najczesciej w godzinach wieczornych i czasem nocnych. Niestety praca i tryb zycia na nic wiecej mi nie pozwala.
Rozpisywac sie co do strategii mocno nie bede bo bardzo obszernie jest opisana w tym dziale:
http://forex-nawigator.biz/forum/woodie ... 85-80.html
Od zaznaczonej strony Cugan bardzo dobrze rozwinal temat i wskazal chyba wszystkie mozliwe opcje tego systemu, zaczynajac od tych najistotniejszych po te najbardziej trywialne.
Zalozenia:
Ilosc pozycji jakie bede zajmowal bedzie niewielka. Od jednej pozycji na dzien do kilku, moze sie zdarzyc ze w ogole przez pare dni.
SL przyjmuje stale rowne 10 pips z wlaczanym TS=10 pips z dopuszczalnym TS=1,5 pips gdy widze ze ruch nie ma wiekszych szans na kontynuacje w obranym kierunku.
Zajmowanie pozycji oparte glownie o przeciecie ZL, i kontynuacje trendu, ghost trade; raczej rzadziej bede probowal Rev Div.
Na wykresie jedyny wskaznik pomocniczy MA14.
Glowny interwal to M5, z pomocniczym wgladem na M15 i H1 tylko i wylacznie w celu potwierdzenia jakiegos solidnego R/S; D1 jako kierunek dnia.
Konto rzeczywiste.
Jak bedzie? To sie okaze, nie mam zadnych zalozen co do zarobku czy dziennej normy. Presje juz tez jakis czas temu wylaczylem dlatego postanowilem powrocic w starym nowym wydaniu.
Komentarze mile widziane, ale prosze nie sugerowac mi jakis innych wskaznikow czy metod. Ja juz obralem droge, teraz chce sprawdzic czy ponownie bedzie to ta wlasciwa.
To moj drugi journal, tym razem mam nadzieje, ze pokieruje temat w inna strone niz poprzedni i bardziej rozsadnie.
Niestety nie bedzie on systematyczny w czasie, ale postaram sie go utrzymac systematycznie w updatowaniu pozycji.
Dlaczego zakladam ten dziennik?
Wracam do starego systemu, ktory pozwalal mi zarabiac systematycznie i chyba najbardziej odpowiadal mi jesli chodzi o widocznosc sygnalow. A moze przy okazji uda mi sie komus pokazac, ze ten system daje zarabiac. Chociaz jeszcze sam sobie tego nie gwarantuje - kiedys dzialalo.
Kiedy bede tradowal?
Najczesciej w godzinach wieczornych i czasem nocnych. Niestety praca i tryb zycia na nic wiecej mi nie pozwala.
Rozpisywac sie co do strategii mocno nie bede bo bardzo obszernie jest opisana w tym dziale:
http://forex-nawigator.biz/forum/woodie ... 85-80.html
Od zaznaczonej strony Cugan bardzo dobrze rozwinal temat i wskazal chyba wszystkie mozliwe opcje tego systemu, zaczynajac od tych najistotniejszych po te najbardziej trywialne.
Zalozenia:
Ilosc pozycji jakie bede zajmowal bedzie niewielka. Od jednej pozycji na dzien do kilku, moze sie zdarzyc ze w ogole przez pare dni.
SL przyjmuje stale rowne 10 pips z wlaczanym TS=10 pips z dopuszczalnym TS=1,5 pips gdy widze ze ruch nie ma wiekszych szans na kontynuacje w obranym kierunku.
Zajmowanie pozycji oparte glownie o przeciecie ZL, i kontynuacje trendu, ghost trade; raczej rzadziej bede probowal Rev Div.
Na wykresie jedyny wskaznik pomocniczy MA14.
Glowny interwal to M5, z pomocniczym wgladem na M15 i H1 tylko i wylacznie w celu potwierdzenia jakiegos solidnego R/S; D1 jako kierunek dnia.
Konto rzeczywiste.
Jak bedzie? To sie okaze, nie mam zadnych zalozen co do zarobku czy dziennej normy. Presje juz tez jakis czas temu wylaczylem dlatego postanowilem powrocic w starym nowym wydaniu.
Komentarze mile widziane, ale prosze nie sugerowac mi jakis innych wskaznikow czy metod. Ja juz obralem droge, teraz chce sprawdzic czy ponownie bedzie to ta wlasciwa.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 20:27 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Re: WOODIE CCI by MajorGC
W tym poscie zaprezentuje pierwsze wejscie. Niestety bledne.
Problem ze wskaznikiem woodie cci jest taki, ze nie powinno sie grac przy niskiej plynnosci. Wskaznik przy slabych ruchach repaintuje i niestety latwo wpasc w pulapke. Dlatego nalezy szukac godzin, gdzie ruchy mimo wszystko sa zywsze lub ograniczyc SL do 5 pips ryzykujac mniej, ale liczac na mniejszy zysk.
Dzisiaj dopuscilem sie zbrodni przeciwko wlasnemu depo, ale na mala skale.
Bede staral sie wskazywac bledy na wejsciach i mozliwosc jego lepszego rozegrania.
Problem ze wskaznikiem woodie cci jest taki, ze nie powinno sie grac przy niskiej plynnosci. Wskaznik przy slabych ruchach repaintuje i niestety latwo wpasc w pulapke. Dlatego nalezy szukac godzin, gdzie ruchy mimo wszystko sa zywsze lub ograniczyc SL do 5 pips ryzykujac mniej, ale liczac na mniejszy zysk.
Dzisiaj dopuscilem sie zbrodni przeciwko wlasnemu depo, ale na mala skale.
Bede staral sie wskazywac bledy na wejsciach i mozliwosc jego lepszego rozegrania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 21:18 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Drugie wejscie dzisiaj:
Kontynuacja trendu. Wedlug R/S wejscie dosc opoznione, ale bede staral sie trzymac zasad. Pamietam z doswiadczenia, ze po jakims czasie sie to oplacalo.
Nie potrzebuje duzo pipsow.
Kontynuacja trendu. Wedlug R/S wejscie dosc opoznione, ale bede staral sie trzymac zasad. Pamietam z doswiadczenia, ze po jakims czasie sie to oplacalo.
Jak widac na zalaczonym obrazku, rynek prawie martwy, a woodie pokazuje piekne formacje do zajecia pozycji. Obralem sobie jednak za cel pokazanie jakie sa plusy i minusy tego systemu. Moze to komus w przyszlosci sie przyda.MajorGC pisze:Drugie wejscie dzisiaj:
W tym momencie w bardzo prosty sposob, jest przedstawione, ze ten wskaznik moze latwo wprowadzic nas w klopoty jesli porzucimy wykres ceny, tak jak to zaleca autor systemu. Repaintowanie wskaznika, rowniez jest bardzo mylace, dlatego przedewszystkim nalezy sie skoncentrowac na jego wskazaniach tylko i wylacznie na pierwszych chwilach zamkniecia swiecy i jej otwarcia. Pozostale cztery i pol minuty mozemy poswiecic na przeczytanie jakiegos krotkiego artykulu lub zrobienie sobie herbaty

Pozycja zamknieta na -9 pips. Niestety juz spalem.
Musze bardziej starannie wybierac sygnaly i przy wiekszej plynnosci. Siedzenie nad pozycja, ktora wisi pomiedzy +-2pipsy jest kompletna strata czasu.
Musze bardziej starannie wybierac sygnaly i przy wiekszej plynnosci. Siedzenie nad pozycja, ktora wisi pomiedzy +-2pipsy jest kompletna strata czasu.
Kolejny dzien, kolejna pozycja. Szczerze mowiac nie wiem czy to wejscie jest sluszne. Musze sobie lepiej przypomniec formacje, bo czesc z glowy wypadla i jakos sie nieswojo czuje.
Musze odrobic lekcje w ten weekend. Kolejne SL zaliczone. Wiem ze robie cos kompletnie zle. Trzeba to zweryfikowac.
Hej!MajorGC pisze:Musze odrobic lekcje w ten weekend. Kolejne SL zaliczone. Wiem ze robie cos kompletnie zle. Trzeba to zweryfikowac.
Jak na mój gust :
1. Grasz przeciwko trendowi
2. Grasz za późno

Pozdro!
Cos w tym jest. Na chwile obecna polegalem na wskazniku, nie sprawdzajac trendu i sygnalow na czystym wykresie. Musze poprzypominac sobie wszelkie formacje, ktore naprawde ciezko teraz sie praktykuje.sp2ews pisze:Hej!MajorGC pisze:Musze odrobic lekcje w ten weekend. Kolejne SL zaliczone. Wiem ze robie cos kompletnie zle. Trzeba to zweryfikowac.
Jak na mój gust :
1. Grasz przeciwko trendowi
2. Grasz za późno
Pozdro!
Druga sprawa, ze kiedys wlasnie tradowalem w tych godzinach na woodiem, ale tez inna plynnosc byla. Lapalem po dwa do trzech sygnalow i dawalo fajne profity.
Podszlifuje sie bedzie lepiej. Tego dziennika nie chce zamknac desperacka zalamka.