PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mack
Gaduła
Gaduła

PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Nieprzeczytany post autor: mack »

Witam,

postanowiłem rozpocząć dziennik, w którym zamierzam publikować swoje wejścia.

Będę się starał zamieszczać tu głownie, w moim przekonaniu, te dość ostrożne posunięcia.
Chciałbym pokazać, że zarobić się na forexie da i dlatego minimalny średni dzienny zysk jaki przewiduje tu pokazywać w wejściach to 2%.

To co wydaje mi się być clue tego dziennika to, że większość sygnałów do zajęcia pozycji będę zamieszczać/ przed ich otwaciem.
Czasem większym czasem mniejszym, dlatego polecam tu zaglądać. 8)

Główne pary to EUR/USD, GBP/USD, GOLD, ale również GBP/JPY i SILVER.
Interwał czasowy M15/H1/H4, analiza techniczna. SL stosuje różny, często dość spory, ale proszę się nie zrażać.
Z racji braku czasu omówienia z mojej strony będą rzadkie, zachęcam jednak gorąco do merytorycznej dyskusji w tym temacie.

Dodano: W pozycjach tutaj przedstawianych zaliczany będzie TP lub SL. Przedstawione pozycje, poza ekstremalnymi przypadkami, po zamieszczeniu nie będą modyfikowane. W razie większych ruchów możliwe, że napiszę o zajęciu kolejnej pozycji.

Liczę, że na journalu skorzysta parę mniej lub bardziej doświadczonych osób. Być może utwierdzi lub ostro zaprzeczy co do swoich pomysłów na grę.

Wszystkie przedstawione tutaj wejścia prowadzę na koncie real. :)

A zatem... zaczynamy!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 17:27 przez mack, łącznie zmieniany 2 razy.

mack
Gaduła
Gaduła

Pierwszy sygnał na dobry początek na +20%:

GOLD, otworzyć pozycję BUY, TP 1660, SL 1628. Przewidywany zysk ponad 2000pips.

Edycja: poproszę poprawić SL dla pozycji na 1627
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 21:00 przez mack, łącznie zmieniany 1 raz.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

mack pisze:Pierwszy sygnał na dobry początek na +20%:

GOLD, otworzyć pozycję BUY, TP 1660, SL 1628. Przewidywany zysk ponad 2000pips.
Chciałbym pokazać, że zarobić się na forexie da i dlatego minimalny średni dzienny zysk jaki przewiduje tu pokazywać w wejściach to 2%.
to otwierasz z jakiego poziomu??
te 2k pips to za 10 dni jak rozumiem ??

zaliczas albo SL albo TP czy jest coś pomiędzy ?

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: $aymon »

Chętnie będę śledził wydarzenia.
:607:
Mechaniczny trader.

mack
Gaduła
Gaduła

Otwarcie w dowolnym miejscu między 1628 a 1660. Ja otworzyłem kilka pozycji w różnych miejscach. Bez problemu można było dziś kilkukrotnie otworzyć pozycję na poziomie 1634,5, co daje potencjalny zysk ponad 2500pips. W chwili obecnej cena GOLD jest 1640, co daje wspomniane przeze mnie 2000pips po osiągnieciu poziomu 1660.

W swoich transakcjach mam zwyczaj zamykać część pozycji w ściśle określonych celach. W przedstawionym wejściu celem dla każdego jest 1660. Opór jest jednak wyżej, na 1678.

W pozycjach tutaj przedstawianych zaliczany będzie TP lub SL. Przepraszam, nie wspomniałem o tym.

Ps. Pierwsze wejście ma przewidywany zysk ponad 20% i jest na dobry początek. Celem tego dziennika jest utrzymanie średniej dziennej minimum +2%, być może więcej (5%) - w zależności od tego ile będę tu swoich wejść zamieszczał.

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

(tylko moje zdanie - nie sugerować się w żadnym wypadku)

Wybacz, ale jeśli na GOLD stawiasz SL to już poległeś.

W tym miejscu dokładnie gdzie ty proponujesz SL ja mam "Buy Limit" - oczywiście mam też otwarte pozycje w oczekiwaniu na wzrost, ale mój dzisiejszy oczekiwany TP to okolice 1651

mack
Gaduła
Gaduła

Zamieszam jedno wejście z dzisiaj z pary EUR/USD, celowo wybrałem nie do końca idealne z dzisiaj, jednak zamieszczam je gdyż miałem je zamieścić publicznie wcześnie rano (vide wpis w daytraidingu). Było to zlecenie oczekujące, jednak poparte analizą, aktywowało się w środku nocy.

Wynik +26 pips po trailingstopie, miało być 40-50 pips. Niestety trailingstop zamknał kiedy nie było mnie przed komputerem, ustawiony cel jednak widać i zostałby on zrealizowany.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

a gdzie miales stop losa w momencie otwarcia pozycji ?
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

zabrakło

mack
Gaduła
Gaduła

wojtek_ea pisze:W tym miejscu dokładnie gdzie ty proponujesz SL ja mam "Buy Limit" - oczywiście mam też otwarte pozycje w oczekiwaniu na wzrost, ale mój dzisiejszy oczekiwany TP to okolice 1651
TP w okolicach 1650 jest oczywiście ok, u mnie jest to pierwszy TP. Bez większego bólu widzę 1660 i stąd tez tutaj tyle podałem.
Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, jednak - czego nie napisałem - poza ekstremalnymi przypadkami - swoich sygnałów zamieszczanych tutaj zmieniać nie będę.

pawel2907 pisze:a gdzie miales stop losa w momencie otwarcia pozycji ?
SL przy otwarciu pozycji 1.2800, rzeczywiście nie ma tego na screenie.

ODPOWIEDZ