Postanowiłem założyć dziennik na forum. Mam ostatnio problemy z dyscypliną i rygorystycznym przestrzeganiem planu. Mam nadzieje, że publiczne pokazanie screena z trejdem, który był wbrew prawu pomoże mi się zapaść wtedy pod ziemię ze wstydu, co jednocześnie ma przynieść efekt nie robienia tego

Co jest tym planem....
-maksymalny SL 25 pips minimalny 5 pips minimalne RR1
-absolutny zakaz wchodzenia w pozycje w obszarze porażki, o zgrozo! w tym samym kierunku co wcześniej!(tzw. psychologiczne przesunięcie SL-a

Być może założenia banalne do wykonania, ale coraz częściej moje wrogie "ja" mówi mniej więcej tak:
"hmm nie zauważyłem tej średniej" bach 10pip SL wyżej! albo
"sytuacja uległa zmianie nie wejdą tam póki nie zejdą tam" i bach 15pip SL wyżej!
"5 pips nic nie zmieni w portfelu, a przecież nowa fala i naniesione na nią Fibo daje śliczny opór" i bach 5 pips!
Podsumowując kombinuje jak koń pod górę, a to przecież taka prosta gra....

Jeżeli złamię zasadę to zgłoszę swojego screena do moderatora z prośbą o ostrzeżenie, mam nadzieje, że nie będzie miał nic przeciwko.
Teraz trochę o samej grze. Narzędzia jakimi będę operował to Fibonacci, średnie, techniki PA, kanały, czas do zamknięcia świeczki i rozmaite patterny.
Patrzę na wszystkie Tf-y, używam świeczek i liniowego wykresu.
Gra wyłącznie na Eur/Usd, posiłkując się indexem dolara.
Start jutro.
No i chyba to tyle póki co...