under87 - Jump_In_At_The_Deep_End

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
under87
Stały bywalec
Stały bywalec

under87 - Jump_In_At_The_Deep_End

Nieprzeczytany post autor: under87 »

Witam wszystkich serdecznie

Krótko o mnie:
Tomasz, 23 lata.
V rok studiów - finanse i rachunkowość.
Zainteresowaie forexem od półtora roku.
Zafascynowanie i zupełne oddanie od października.
Okres od połowy października do 20 stycznia to gra na demo, testowanie czego się dało, "prześwietlenie" kilku(może nawet kilkunastu) brokerów. Sporo wchłoniętej lektury, obserwacja i analiza wykresu kilkadziesiat godzin tygodniowo.
Od dnia 20 stycznia w realu

Broker Admiral Markets
Rachunek Micro, dzwignia 1:500
Depozyt: ... 73zł (prosze o powagę)
Stan konta na dzień dzisiejszy : 89,72zł

Stawka: Minimalna (0,01Lot) - conajmniej do czasu podwojenia depozytu
Zakładany dzienny cel 30pipów
Cel długoterminowy: stan konta za 3 miesiące na poziomie 1000-1500zł (środki niezbędne na pewien szczytny cel)
Gra na parze EUR/USD
TF : M5 i M15
Gra w sesjach: Głównie London, troche na New York, raczej odpuszczam Tokyo (w moim przypadku bycie wypoczętym jest bardzo istotnym elementem całosci jesli chodzi o "trejdowanie")
Nie gram na dane z rynku
strategia : Wejścia na podstawie poziomów, linii trendu, fibo, dywergencji. Z racji mało pokaźnego depo SL wieksze niz 20p nie do przyjęcia!

"Per aspera ad astra"
"There are no open and closed economies - only open and closed economists"
J. Orlin Grabbe (1947-2008)

Counter-trend Trading

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Cel długoterminowy: stan konta za 3 miesiące na poziomie 1000-1500zł (środki niezbędne na pewien szczytny cel)
Plan bardzo ambitny.

Z racji mało pokaźnego depo SL wieksze niz 20p nie do przyjęcia!
Jeżeli będziesz się tego bezwarunkowo trzymał to już będzie pierwszy krok do sukcesu.

Awatar użytkownika
under87
Stały bywalec
Stały bywalec

skco pisze:Plan bardzo ambitny.
Jak najbardzdiej ambitny, jednak przy podanych wcześniej założeniach i ogromnej samodyscyplinie jest on osiagalny.
Oczywiście czas pokaże na co mnie stać w realu. Jak narazie to dostrzegam kolosalną róznice między wcześniejszą zabawą za wirtualne pieniądze a tą grą w realnym świecie Forex :wink: Musze cały czas byc świadomy że jeśli coś bedzie szło źle, to nie mogę dalej brnąć na ślepo przed siebie w celu osiagnięcia wcześniejszych zamierzeń. Nie mam jakiegos szczeólnego parcia na wynik.
Mimo wszystko, na myfxbook udostepniłem wszystko co sie dało i tu mam prośbę do innych traderów, żeby w przypadku dostrzeżenia jakichś moich głupich tudzież nieprzemyslanych zagrań , za wczasu wylali na mnie wiadro zimnej wody i ostudzili moje zapały zanim zapędzę się w kozi róg

Counter-trend Trading

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

skco pisze:
Plan bardzo ambitny.
Ważne żeby mieć w wiarę w własne umiejętności oraz w system. Reszta to kwestia czasu nim cel zostanie osiągnięty.

Autorowi, obfitości pipsów podczas prowadzenia dziennika. :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

under87 pisze:żeby w przypadku dostrzeżenia jakichś moich głupich tudzież nieprzemyslanych zagrań
Za mało bierzesz zysku - tp na +10 jest wg mnie bez sensu. Np dzisiejsze zagranie na edku.

Oba w dobrym kierunku i co najważniejsze w dobrym miejscu - więc dlaczego zamknąłeś jeden trade na 0 a drugi na +4 - skoro mogłeś trzymać dalej. Wiem, że po fakcie to pięknie mówić - ale była bardzo duża szansa na dalsze spadki - i nadal jest.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
under87
Stały bywalec
Stały bywalec

klonmarcin pisze:
under87 pisze:żeby w przypadku dostrzeżenia jakichś moich głupich tudzież nieprzemyslanych zagrań
Za mało bierzesz zysku - tp na +10 jest wg mnie bez sensu. Np dzisiejsze zagranie na edku.

Oba w dobrym kierunku i co najważniejsze w dobrym miejscu - więc dlaczego zamknąłeś jeden trade na 0 a drugi na +4 - skoro mogłeś trzymać dalej. Wiem, że po fakcie to pięknie mówić - ale była bardzo duża szansa na dalsze spadki - i nadal jest.

:wink:
Właśnie w tym miejscu musze nad sobą popracować. Jestem aż za nadto ostrożny. Wiem że omijam pewnie 90% okazji do wejścia na rynek tylko dlatego że np. jeden z kilkunastu wskaźników nie potwierdza moich przekonań co do wejscia. Potem jest plucie sobie w brode "że niby wiedziałem że tak sie zachowa cena ale mimo wszystko nie wszedłem w rynek"
To samo po otwarciu pozycji, wystarczy drobna wątpliwosć i zaraz wszystko zamykam. Musze z tym walczyć bo sam za bardzo ograniczam swoje zyski...
Dziękuje za trafna uwagę. Własnie o to mi chodziło :)

Counter-trend Trading

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

nie lubie krytykowac ale skoro zachecasz:

transakcja z 14.51 - (o ile to nie byl jakis wiel-blad) - dales zarobic stophunterom, wszedles za szybko w kontre po silnym i przewidywalnym ruchu wzrostowym. nawet jezeli twoj system pokazywal tu jakis sygnal na S to dales zbyt duzy stop, bo nie moze byc tak ze jeden stop zabiera ci caly zarobek dzienny. a jezeli masz sygnal ale stop jest zbyt duzy - nieakceptowalny - nie podejmujesz trejdu. chyba ze szukales trejdu 50pipsowego - i chciales isc z cena do dna. ale skoro zbierasz po kilka pips to czemu nagle szukasz dluzszego wejscia ? od czasu do czasu zbierzesz wiecej pipsow gdy rynek ladnie bedzie szedl i wystarczy tylko podciagc stopa ale wejscie musi byc zgodne z zalozeniami - krotki stop.

otwarte pozycje - bez komentarza, bez stopa, piramida, chyba rozjuszyla cie duza strata i szybko chcesz odrobic.

znam to wszystko z autopsji ;).
Nie wierz w trendy.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

klonmarcin pisze:Za mało bierzesz zysku - tp na +10 jest wg mnie bez sensu
Dlaczego bez sensu?Ruchów po 10 pips jest więcej niż np; po 50 ,a poza tym
jeśli jesteś skuteczny i bierzesz najlepsze sygnały wtedy większa pozycja i 2-3 trejdy i po zawodach.Po co siedzieć przy platformie nie wiem ile 2-3 godz wystarczy powyżej tego są przeważnie same muki.pzdr

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

oho teraz juz widze ze nolimits :)
szkoda bo myslalem ze uda ci sie zachowac rownowage w otwieraniu pozycji. czy bedzie MC juz dzis? licze ze ci sie uda i jakos zdolasz to pozamykac na zerach a od jutra wrocisz do swojego skubania bogatszy o nauczke.

co do wypowiedzi MrT to sie zgodze, nie ma co szukac rajdow 50pips gdy warunki sa na 15-20, to zalezy od rynku. np dzis z rana na edku nie bylo opcji na ruch wiekszy niz 20 pips w jednym impulsie.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

under87 pisze: SL wieksze niz 20p nie do przyjęcia!
Swoją ostatnią transakcją już zdążyłeś złamać swoją zasadę. Jeżeli wychodzi Ci logiczny SL w dalszej odległości niż 20 pip to trzymając się Twojego planu powinieneś odpuszczać takie trejdy. Pilnuj się :wink:

ODPOWIEDZ