Witam,
Używałem indykatora Pivot Points ze strategii TVH. Wczoraj przez przypadek wrzuciłem inny indyk do kreślenia pivotów i co się okazało:
Obydwa rysują Daily Pivot w tym samym miejscu natomiast dalsze pivoty z oporami i wsparciami już się znacznie rozjeżdżają, nawet do 20 pipsów różnicy.
Pytanie za 1zł, który z indykatorów kreśli prawidłowe pivoty ?
Pozdrawiam, J.
Wrzucone:
THV Pivots - cienkie kropkowane.
## Auto Pivot 2 - przerywane, dłuższe.
S1 rozjeżdza się o 20 pips!
No i masz babo placek ! Który podaje właściwe pivoty ?
Pivot Points - różne wskazania na różnych wskaźnikach.
Pivot Points - różne wskazania na różnych wskaźnikach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 13:11 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok, Tiger, co prawda to wiedziałem ale nie szkodzi, złotóweczka jest Twoja (kwestia odbioru do uzgodnienia). Nadal nie wiemy, który z algorytmów jest ok.
Dotąd korzystałem z THV. A dziś Autopivot namieszał mi w głowie i zacząłem się wahać... A wahanie podczas jazdy na rowerku po forexowym światku to wręcz proszenie się o bęcnięcie na ziemie ...
Dotąd korzystałem z THV. A dziś Autopivot namieszał mi w głowie i zacząłem się wahać... A wahanie podczas jazdy na rowerku po forexowym światku to wręcz proszenie się o bęcnięcie na ziemie ...
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Skoro do tej pory używałeś A to nie ma problemu aby dalej używać A a nie B.
Tu nie ma najlepszego ustawienia, najlepszego narzędzia (czy też najlepszego wzoru). Dobrze o tym wiesz (każdy używa co mu odpowiada bo wariantów jest multum).
Sam sobie odp. w kontekście Twojej gry który Ci bardziej odpowiada.
Tu nie ma najlepszego ustawienia, najlepszego narzędzia (czy też najlepszego wzoru). Dobrze o tym wiesz (każdy używa co mu odpowiada bo wariantów jest multum).
Sam sobie odp. w kontekście Twojej gry który Ci bardziej odpowiada.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
piotrek2x pisze:A czy moglby ktos dodac slow kilka na czym polega koncepcja pivot points?
Dla poczatkujacego bedzie to bardzo pomocna lekcja...
W tłumaczeniu na język polski zakres w jakim w oparciu o świeczke z poprzedniego dnia może poruszać się cena z pewnym prawdopodobieństwe dnia następnego..
PIVOT S1,R1 - bardzo duże szanse na dotarcie
S2,R2 - mniejsze
S3,R3 - około 5% do każdego z osobna.
Mogą służyć jako punkty docelowe dla pozycji.
fx-forum