Easy Language

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Easy Language

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Miał ktoś z wami już do czynienia z tym językiem? Jeśli tak, to jak określacie jego funkcjonalność względem MQL4? I czy są jeszcze jakieś platformy, które go obsługują oprócz Matastocka i Trade Station?

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

Pablo nie doczekał się niestety żadnej odpowiedzi, a minęło troszkę czasu, więc dołączam się do apelu :D Może ktoś trafił na jakieś informacje dotyczące tego tematu i tego języka. Bo wygląda to sensownie, tyle że pojawia się problem z odpowiednią platformą... metastock cholernie drogi :(
pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

He, he ja mogę Ci napisać tylko tyle, że język ten jest podobny do Basic'a albo Pascala. W sumie trochę przekonałem się do mql'a, nie jest taki zły. Jak szukasz czegoś szybszego to może SmartQuant czy jak to się tam pisze, było o tym na forum. Język programowania oparty na C#, można pobrać darmowego triala.

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

He, he ja mogę Ci napisać tylko tyle, że język ten jest podobny do Basic'a albo Pascala. W sumie trochę przekonałem się do mql'a, nie jest taki zły. Jak szukasz czegoś szybszego to może SmartQuant czy jak to się tam pisze, było o tym na forum. Język programowania oparty na C#, można pobrać darmowego triala.
Dzięki za odpowiedź Pablo, jeśli chodzi o język to mój podstawowy problem polega na tym że mam formuły a nie mam na co tym zarzucić bo wszystko w easylangugage a na metastocka sie nie porwę teraz, pozostaje próba przepisania tego na mql ale nie jestem na tyle biegły żeby mieć pewność co do jakości tej pracy:) w każdym bądź razie gdybym znalazł jakieś sensowne rozwiązanie to jeszcze tu nagryzmolę. pozdrawiam

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

EL obsługiwany jest również przez ProTradera - więc możecie zapoznać się z nim za free, bez konieczności dostępu do Tradestation.
Wprawdzie Protrader nie obsługuje jeszcze całości EL, ale podstawowe funkcje tak (około 60%). Jak znajdziecie coś czego Protrader nie łyka to piszcie do autorów, obiecują zrobić w pierwszej kolejności.
Wątek o Protraderze znajdziecie na forum. PT obsługuje też mql'a - tak dla przypomnienia :)

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

green7 pisze:EL obsługiwany jest również przez ProTradera - więc możecie zapoznać się z nim za free, bez konieczności dostępu do Tradestation.
Dzięki green :) spróbuje zapodać tam formuły o ktore mi chodzi, zobaczymy jakie będą efekty.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

EL - EasyLanguage: platformy, programy

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ma ktoś z forum doświadczenie z EL? Byłym wdzięczny za kontakt PW.
Mam kilka propozycji.. jak zlecenia na wynalazki w tym języku (EA,Indyk) oraz chciałbym się poradzić w kilku bardziej skomplikowanych kwestiach.

MultiCharts
[url=ProTraderhttp://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=5325]ProTrader[/url]
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

rrozak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rrozak »

Kiedyś grzebałem w tym języku. Jakieś 10 lat temu. Bardzo przyjemny. C-podobny. Zdecydowanie bardziej przyjemny niż, to co można było zrobić w MetaStocku.

Oczywiście nie ma żadnego porównania do możliwości jakie daje MT4. Ale nawet teraz czasem się zastanawiam, czy wstępnie pomysłów nie weryfikować w tradestation.

Niezły podręcznik jest:

http://www.markplex.com/

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Osobiscie przymierzalem sie do equili (jezyka pokrewnego do EL) ze wzgledu na wspaniala grupe z roku 2003 , ale pozniej sobie odpuscilem. Mam cala dokumentacje do EL ale nie chce mi sie, bo samograjow nie sprzedam, a jak osobiscie nie dopilnuje, to i tak wyjda nici . Z jakies 12 lat temu gosc z varengolda proponowal mech. handel tzn. moj skrypt na omedze (dzisiejszej TS) , a skad mialbym wiedziec, ze moja metoda nie zostanie bez mojego zezwolenia powielona? Stad manual..... najlepiej.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

ODPOWIEDZ