taki tam pomysł pod ocene, realizację.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

taki tam pomysł pod ocene, realizację.

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ciekawy jestem, czy ktoś próbował to zrealizować, lub by miał chęć coś takiego napisać, bądź próbował i wie, że to złamanego pensa nie warte.
Dawno dawno temu na demku wrzuciłem jaki skrypt w strategie, który po kliknięciu miał otwierać zlecenie oczekujące buy Stop i sell Limit w odległości 5pips. Drugi scrypt uruchamiał TS na 5 pipsów
Jako że poszło to w strategie (nazwę to "robotem") zaczął stawiać oczekujące pozycję co tick. Jakie moje zdziwienie było, gdy przez noc nastukał 40k mikrolotami, tyle że złapał MC, bo nie było tam żadnego SLa, a być może z innych przyczyn o których nie wiem.

Tu moje pytanie, czy ktoś już zna wyniki takiego grania/ scalpowania?

Gdyby ktoś chciał takie coś napisać w całości było by fajnie, bo ja o programowaniu nie mam żadnego pojęcia.

Parametry.

1. Otwiera pozycje oczekujące Buy Stop i Sell limit, w jednym momencie, jeżeli na danym poziomie jest już zlecenie to nie dostawia. niech otwiera co TICK.
2. Ciągnie TS za tymi pozycjami.
3. Ustala dla już otwartych pozycji SL (dla tych które są otworzone, nie oczekujące)
4. Możliwość konfigurowania danych wartości tak jak w luctomie można ustawić sobie co ma się wydarzyć i po ilu pisach.
5. No i wartość lota oczywiście :)
6. Czasami broker daje możliwośc otworzenia/ postawienia max 50 pozycji. Fajnie byb było gdyby najdalsze zlecenia zwyczajnie kasował i można było by wpisać w robota by usuwał np co 30 zleceń oczekujących te najdalsze od ceny.

Jak ktoś ma chwilę wolnego czasu...

Pozdrawiam

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: taki tam pomysł pod ocene, realizację.

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Nie kumam wszystkiego.
BuyStop i SellLimit w jakiej odległości od aktualnej ceny?
Wziąwszy pod uwagę, że kwotowania mają 5 miejsc po przecinku to teoretycznie taka para oczekujących miałaby być stawiana co 0.00001 ?
To może od razu postawić siatkę np po 50 par pozycji ?
BuyStop wyżej od SellLimit, czy odwrotnie?
Jeśli jednak cena będzie rosła to w takim układzie strata będzie się powiększała.
Chyba że, liczymy na na powrót i zamykanie "S" na trailingu.

Sporo niewiadomych

Kiedyś coś dłubałem przy takich siatkach https://www.youtube.com/watch?v=vFW8FSqgIPM
Było wiele mutacji ale bez takiego wariantu buystop - selllimit

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

JAREK67 pisze:Nie kumam wszystkiego.
Wziąwszy pod uwagę, że kwotowania mają 5 miejsc po przecinku to teoretycznie taka para oczekujących miałaby być stawiana co 0.00001 ?
Jeśli jednak cena będzie rosła to w takim układzie strata będzie się powiększała.

Sporo niewiadomych

Kiedyś coś dłubałem przy takich siatkach https://www.youtube.com/watch?v=vFW8FSqgIPM

O przepraszam zamotałem.

Sell stop i Buy stop

Jak pisałem było to dawno dawno temu, a teraz mi się przypomniało po jednym z jurnali.
Testowałem to na 4ro kwotowym rachunku, więc tu trzeba by ustalić x10.

Stawianie siatki limitów nigdy nie będzie miało sensu, to dalej łapanie noża, a tu chodziło o to by iść z ruchem ceny (pod dane był to scrypt).
Wtedy ustawiłem, że miał co 5 pips stawiać zlecenia (blokada admirala), ale to jest przecież rzecz względna, praktycznie siatka była wypełniona co pips. Hipotetycznie wydawało by się, że postawienie z góry siatki na jedno wychodzi, osobiście nie wiem czy to jakaś różnica by była, być może jakieś mankamenty wyszły by w teście.
Ważne jest by w miejscu gdzie cena śmignęła Mocno do góry otwierając zlecenia kupna powstawały zlecenia oczekujące sprzedaży i za tym wszystkim ganiał TS wtedy miałem 5 pips.

W sumie jedyne czego tam brakowało lata temu, to SL... być może tylko dla tego "ładnie" pracował do MC mimo wszystko jestem ciekawy wyniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Stosowanie SL prawdopodobnie przyczyni się do szybszego MC. Raczej nikt nie poświęci swojego wolnego czasu tylko po to by zaspokoić Twoją ciekawość. Tym bardziej, że rezultat jest dość łatwy do przewidzenia :)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Damfry pisze:
JAREK67 pisze:Nie kumam wszystkiego.

Sporo niewiadomych

O przepraszam zamotałem.

Sell stop i Buy stop

Jak pisałem było to dawno dawno temu, a teraz mi się przypomniało po jednym z jurnali.
Testowałem to na 4ro kwotowym rachunku, więc tu trzeba by ustalić x10.

Stawianie siatki limitów nigdy nie będzie miało sensu, to dalej łapanie noża, a tu chodziło o to by iść z ruchem ceny (pod dane był to scrypt).
Wtedy ustawiłem, że miał co 5 pips stawiać zlecenia (blokada admirala), ale to jest przecież rzecz względna, praktycznie siatka była wypełniona co pips. Hipotetycznie wydawało by się, że postawienie z góry siatki na jedno wychodzi, osobiście nie wiem czy to jakaś różnica by była, być może jakieś mankamenty wyszły by w teście.
Ważne jest by w miejscu gdzie cena śmignęła Mocno do góry otwierając zlecenia kupna powstawały zlecenia oczekujące sprzedaży i za tym wszystkim ganiał TS wtedy miałem 5 pips.

W sumie jedyne czego tam brakowało lata temu, to SL... być może tylko dla tego "ładnie" pracował do MC mimo wszystko jestem ciekawy wyniku.
Czyli jednak tak jak myślałem SellStop i BuyStop.
Tak jak już napisałem. Trochę różnych wariantów próbowałem. Nic obiecującego nie wychodziło.
Pomijając inne kwestie to w handlu na rachunku rzeczywistym pojawia się masa problemów z obsługą takiej liczby pozycji. Nigdy to nie będzie w punkt.
Szkoda czasu.

ODPOWIEDZ