Witam,
Mam pytanie,
Korzystam z wykresow renko offline, a na slupki renko idzie heiken ashi,
Czy mozna zrobic Ea zeby handlowal przy zmianie koloru swieczki heiken ashi??? Sl pod/nad swieczka wejscia,wejscie na zamkniecie swieczki z nowym kolorem
Pozdrawiam
EA pod wykres renko offline
Re: EA pod wykres renko offline
Tylko po co ? 

Jare,JAREK67 pisze:Tylko po co ?
po to żebym nie musiał siedzieć przy kompie, lub np. nie ominąć jednej transakcji lub kilku w tygodniu, które przyniosą najwiekszy zysk.
To się tylko tak wydaje. Automat jest zbyt prymitywny. Na zwykłych wskaźnikach wejdzie w każdą pozycję - taką, którą przeoczysz, ale także taką, w którą byś normalnie nie wchodził zanim się sytuacja nie wyklaruje. I na tym taki automat przegra.YoungD pisze:Jare,JAREK67 pisze:Tylko po co ?
po to żebym nie musiał siedzieć przy kompie, lub np. nie ominąć jednej transakcji lub kilku w tygodniu, które przyniosą najwiekszy zysk.
Weź pod uwagę także i to, że jak uruchamiasz codziennie platformę i odpalasz wykres renko, to wygląda on o wiele piękniej, bo jest tworzony na podstawie pełnych zamkniętych świec i nie bierze pod uwagę drobnych fluktuacji tikowych. Jeśli zostawiłbyś platformę włączoną non stop przez kilka dni i porównał z drugą odpaloną na świeżo, to wyjdą ogromne różnice.
Odzierasz ludzi z marzeń.z6yszko pisze:To się tylko tak wydaje. Automat jest zbyt prymitywny. Na zwykłych wskaźnikach wejdzie w każdą pozycję - taką, którą przeoczysz, ale także taką, w którą byś normalnie nie wchodził zanim się sytuacja nie wyklaruje. I na tym taki automat przegra.YoungD pisze:Jare,JAREK67 pisze:Tylko po co ?
Weź pod uwagę także i to, że jak uruchamiasz codziennie platformę i odpalasz wykres renko, to wygląda on o wiele piękniej, bo jest tworzony na podstawie pełnych zamkniętych świec i nie bierze pod uwagę drobnych fluktuacji tikowych. Jeśli zostawiłbyś platformę włączoną non stop przez kilka dni i porównał z drugą odpaloną na świeżo, to wyjdą ogromne różnice.

Tylko tych mało wytrwałych.JAREK67 pisze: Odzierasz ludzi z marzeń.
Mury istnieją po to, by powstrzymywać ludzi, którzy nie pragną czegoś dostatecznie mocno.
Randy Pausch
Racja, dobrze, ze o tym piszesz, wiem o minusach renko, ale przy odpowiedniej wielkosci slupka i okresie heiken ashi mozna to ladnie ustawic, generalnie nie chodzi mi tutaj o granie tylko automatem, ale zostawianie go np. przy duzej zmiennosci i swingach, bedzie takze uzyty przy wiekszych TF.z6yszko pisze:To się tylko tak wydaje. Automat jest zbyt prymitywny. Na zwykłych wskaźnikach wejdzie w każdą pozycję - taką, którą przeoczysz, ale także taką, w którą byś normalnie nie wchodził zanim się sytuacja nie wyklaruje. I na tym taki automat przegra.YoungD pisze:Jare,JAREK67 pisze:Tylko po co ?
-- Dodano: 09 maja 2015, 09:23 --
prosciej piszac, mam syna 5 miesiecy i nigdy nie wiem kiedy odejde od monitora