Hej, chciałbym posiadać "coś" co generuje sygnał gdy określone warunki są spełnione. Nie chodzi mi o otwieranie i zamykanie pozycji, tylko sam sygnał, który da znać ze zdefiniowane warunki wystąpiły na którymś z symboli (MT4).
Oto warunki byka: valueMACD(1,16,12)> StdDev(12)*2 + signalMACD(1,16,12)
Lepiej by było gdyby MACD zamiast EMA miał SMA, bo generalnie w tym indykatorze chodzi mi o odległość ceny od SMA15, a następnie wyliczanie średniej z tych odległości. Dodatkowo aby linia signal w MACD była na prawidłowym poziomie, ostatnie 12 warotści musi być pozytywnych
W załączniku przykład o co mi chodzi.
Świeca ze stycznia: Stdev 0.0519*2 + signalMACD 0.0475 = 0,1515 ;
valueMACD= 0.1530 a wiec warunek spełniony.
Warunki niedźwiedzia takie same, tylko że w druga stronę:
valueMACD(1,16,12) < -StdDev(12)*2 + signalMACD(1,16,12)
Interesują mnie tylko interwały D1, W1 oraz MH.
Da się coś takiego łatwo zrobić? Wygodniej byłoby otrzymywać takie sygnały niż codziennie śledzić dziesiątki par, na które normalnie nie zwracam uwagi.
Generator Sygnałów
Generator Sygnałów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Success lies on the far side of failure
Re: Generator Sygnałów
Tak.Jarpen pisze:Da się coś takiego łatwo zrobić?
I kosztuje pare stów czy jest dostepne gdzieś na stronce typu http://www.generatorsygnalow.pl ?
Głowny problem mam z tym, że te kreatory, które widziałem nie umożliwiają dodania znaku "+". Druga sprawa ze MACD ma EMA a nie SMA
Głowny problem mam z tym, że te kreatory, które widziałem nie umożliwiają dodania znaku "+". Druga sprawa ze MACD ma EMA a nie SMA
zrobiłem wstępnie coś takiego , wskaźnik pokazał się w tym samym miejscu jak na Twoim zdjęciu
na razie korzysta z standardowego MACD z EMA
napisz mi proszę na jakiej zasadzie wchodzisz w pozycje za pomocą tych wskazań ?
-- Dodano: 20 lut 2015, 00:39 --
masz gotowe - powinno być OK
daj znać jak z tego korzystasz
pozdr
na razie korzysta z standardowego MACD z EMA
napisz mi proszę na jakiej zasadzie wchodzisz w pozycje za pomocą tych wskazań ?
-- Dodano: 20 lut 2015, 00:39 --
masz gotowe - powinno być OK
daj znać jak z tego korzystasz
pozdr
To jeszcze nie to, za duzo sygnalow w zlych miejscach. Kolejny przyklad EURGBP. Tylko w jednym miejscu na tym wykresie warunek jest spelniony.