Witam,
Nie wiem gdzie to napisać ale chyba tu, w dziale programistów.
Potrzebuję chyba robota. Czegoś co nie wyręczy choć trochę w bazgraniu na wykresach.
Potrzebuje czegoś co będzie mi malować kreski (linie poziome i pionowe) na wykresie w określonym czasie który sobie wyznaczę.
Założenia automatu:
1. Przeciągając robot na wykres, on narysuje mi 2 linie pionowe np. na godzinie 13-ej i 19-ej. Oraz 2 linie poziome na maksymalnym szczycie świecy i minimum świecy w tym okresie. Czyli powstanie taki wyznaczony kwadrat (Najlepiej gdyby można było jeszcze zabarwić ten kwadrat kolorem)
2. Oraz narysuje mi 2 linie poziome, równoległe do tych poprzednich oddalonych od siebie o określoną przeze mnie liczbę pipków.
3. Dodatkowo wyświetli mi w 'Labelu' aktualną wartość ceny na tych dodatkowych poziomach.
4. Kolejnym elementem będzie (to chyba najtrudniejsze do wykonania) obliczenie i wyświetlenie odległości (od tych skrajnych linii poziomych) w pipkach.
5. Oraz narysowanie kolejnych 2 linii poziomych oddalonych od tych skrajnych o tą właśnie wartość x2 i wyświetlić aktualną cenę na tych poziomach także w 'labelu'
Czyli za jednym przeciągnięciu robota na wykres - On za zadanie ma narysować mi to na wszystkich otwartych instrumentach.
W załączniku przesyłam zdjęcie jak by to miało wyglądać.
Robot lub wskaźnik
- fx-investment
- Stały bywalec