MT4 wykres offline - aktualizacja danych

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
piter2k1
Uczestnik
Uczestnik

MT4 wykres offline - aktualizacja danych

Nieprzeczytany post autor: piter2k1 »

Witam serdecznie :)

Mam problem z wykresami offline. Nie wiem od czego to zależy ale:

1. Tworzę skryptem kopię np. "EURUSD60.hsv" to pliku o nazwie "TEST.hsv" (korzystam z FileOpenHistory). Kopia 1 do 1, wszystko tak samo, porównywałem nawet hexeditorem. Problem pojawił się gdy tworzę np. kopię 50% danych, bądź innej wartości. Plik jest odpowiednio mniejszy, widoczny na liście wykresów online. Ale kiedy go otworzę, mimo że w pliku zapisanych jest jedynie kilka świec, pokazuje wykres z całego okresu. Więc o co chodzi? Czemu wczytując mniejszy plik widzę dane z większego?

2. Czy istnieje możliwość zaktualizowania danych wykresu? Tzn. Mam otwarty wykres EURUSD H1 offline. Otwieram w tle jego plik, usuwam najnowszą świecę i zamykam. Jak sprawić aby znikła z wykresu?

Z góry uprzedzam że przejrzałem ponad 20 stron wątków na tym forum i innych, nic pomocnego do tej pory nie znalazłem poza kodem do aktualizacji wykresu:

Kod: Zaznacz cały

PostMessageA(hwnd, WM_COMMAND, 0x822c, 0) 
PostMessageA(hwnd, MT4InternalMsg, 2, 1);
Będę niezwykle wdzięczny za pomoc, nie szukam gotowców, raczej informacji co można i czemu wykresy offline tak dziwnie się wczytują...

Serdecznie pozdrawiam!

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: MT4 wykres offline - aktualizacja danych

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Pliki offline tworzą się z plików .hst i aktualizują się przy każdym następnym tiku.
Jeżeli wykres instrumentu nie jest otwarty a jest plik .hst to można go otworzyć offline.w
http://forum.mql4.com/60455

jeżeli nie chcesz żeby broker aktualizował Ci pliki .hst to w plikach konfiguracyjnych .raw .sel zmień nazwę instrumentu.

możesz wtedy aktualizować swój .hst skryptem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ