Wysylanie alarmu na maila po przebiciu poziomu -mt4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Wysylanie alarmu na maila po przebiciu poziomu -mt4

Nieprzeczytany post autor: havk »

Witam

Jest sobie wskaźnik "Hline". Działa na zasadzie alarmu dźwiękowego po przebiciu poziomu zdefiniowanego na podstawie lini którą można sobie przesuwać a dzięki temu ustawić alarm bez ręcznego wpisywania ceny co bardzo ułatwia sprawę.

Problem:
Wskaźnik nie ma możliwości wysyłania powiadomienia na maila. Oczywiście interesuje mnie wysłanie jednego maila tuż po przebiciu poziomu a nie dziesiątków maili bo akurat kurs postanowił polatać sobie w okół wyznaczonego poziomu.

Czy ktoś wie jak przerobić taki wskaźnik by była możliwość wysłania maila tylko po pierwszym przebiciu poziomu.
Lub też ktoś zna inny wskaźnik który potrafi to co ten plus wysyłanie maila.

Poniżej link do prostego kodu tego wskaźnika.

http://www.desynced.net/fx/eas/mq4script-2344.php

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Re: Wysylanie alarmu na maila po przebiciu poziomu -mt4

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Cześć. Tam gdzie masz Alarm to podmień na SendMail("from your expert", "Price dropped down to "+DoubleToStr(lastclose,Digits));. Dodatkowo trzeba dodać warunek, że jeśli zamknie się cena to wysyła email. Niestety teraz nie mam czasu aby tym się pobawić :)
No pain, no gain

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wysylanie alarmu na maila po przebiciu poziomu -mt4

Nieprzeczytany post autor: bbq »

arek2 pisze:Cześć. Tam gdzie masz Alarm to podmień na SendMail("from your expert", "Price dropped down to "+DoubleToStr(lastclose,Digits));. Dodatkowo trzeba dodać warunek, że jeśli zamknie się cena to wysyła email. Niestety teraz nie mam czasu aby tym się pobawić :)

Uwielbiam, po prostu kocham takie odpowiedzi w stylu, blebleble.... yyy blebleble a na koniec
arek2 pisze: Niestety teraz nie mam czasu aby tym się pobawić :)
Po co to? To forum tonie przez takie odpowiedzi!!!!!!!!!!!!

Natomiast kolega havk, mając możliwość korzystania z tak potężnego narzędzia jakim jest internet, mógłby się pokusić o dopisanie do nazwy Hline np email alert ita całą frazę wpisać np w google.
Ku zaskoczeniu już po 2 minutach trafiłby na ten oto link http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost6955099.

Pod tym linkiem kolega havk znalazłby przeróżne wariacje poszukiwanego wskaźnika.

Po co to napisałem?

A no po to, żeby pokazać (jeśli ktoś naprawdę nie wie?), że w łatwy sposób można znaleźć poszukiwany indyk (pominę, że ze sto razy już się przewinął pewnie przez to forum), przy odrobinie wyobraźni.

Sens tego co napisałem?

Forum w skali roku lżejsze o ?x?x?x?kb, a przez to czytelniejsze, i mniej awarii.

Czego wszystkim serdecznie życzę.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

ODPOWIEDZ