Formacja harmoniczna, poszukuje programisty, oferuje $$$$

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
detektywek997
Uczestnik
Uczestnik

Formacja harmoniczna, poszukuje programisty, oferuje $$$$

Nieprzeczytany post autor: detektywek997 »

Poszukuję programisty, który skomponowałby mi dwa wskaźniki oparte na geometrii fibonacciego. Formacje są dosyć skomplikowane. Tak jak Butterfly Pattern składa się z oznaczeń XABCD tak struktury wymyślone przeze mnie mają postać XABCDEFG. Zdjęcie wizualne formacji znajdziecie w załączniku tego posta.

Wskaźnik nr 1:

Etapy formacji:

XA – Bardzo ważne żeby punkt X i A mógłbym wybrać na wykresie (nie zawsze to jest korekta w trendzie), będą to zawsze ceny maksymalne i minimalne wybranych przeze mnie świec.

AB: 0,25-0,999 XA (zniesienie wewnętrzne)
BC: 0,382-0,999 AB (zniesienie wewnętrzne) – alarm żeby pojawił się gdy dojdzie do 0,382
CD: 0,5-2,236 AB (ekspansja)
DE: 0,382-0,999 CD (zniesienie wewnętrzne) – alarm żeby pojawił się gdy dojdzie do 0,382
EF: 0,25-0,999 DE (zniesienie wewnętrzne)
FG: 0,382-0,999 EF (zniesienie wewnętrzne) – alarm żeby pojawił się gdy dojdzie do 0,382

Przy czym CD: nie może wybić szczytu/dołka wyznaczonego w punkcie X.

Wskaźnik nr 2:

XABC - Bardzo ważne żeby punkt X, A, B i C mógłbym wybrać na wykresie (ceny maksymalne i minimalne świec) . Czasami fala drugą w Elliocie może być korekta płaska pędząca lub rozszerzająca.

CD: 0,5-2,236 AB (ekspansja)
DE: 0,382-0,999 CD (zniesienie wewnętrzne) – alarm żeby pojawił się gdy dojdzie do 0,382
EF: 0,25-0,999 DE (zniesienie wewnętrzne)
FG: 0,382-0,999 EF (zniesienie wewnętrzne) – alarm żeby pojawił się gdy dojdzie do 0,382

Przy czym AB i CD: nie może wybić szczytu/dołka wyznaczonego w punkcie X.

1 . Ostatnio zacząłem studiować MQL4 i nie widzę siebie żebym był w stanie napisać ten wskaźnik w najbliższym czasie. Temat jest dosyć szeroki. Chętnie przyjmę wszelkie sugestie które pozwoliłyby mi szybciej napisać wskaźnik.
2. Za napisanie wskaźnika oferuje $$$$, jako że w temacie programowania nie mam żadnego doświadczenia czekam na wasze propozycje cenowe. Kontakt na priv.

ODPOWIEDZ