Witam,
mam pytanie, choć ja osobiście nie spotkałem się z taką funkcją to może ktoś ma jakąś podpowiedz jak coś takiego zrobić...
Chodzi o to czy jest jakaś możliwość aby w prosty sposób odwrócić działanie automatu, tzn.
automat dajmy na to np. otwiera transakcje kupna w momencie przecięcia wolnej średniej szybką średnią od dołu
i chciałbym aby w pewnym momencie odwrócić działanie robota
tj. w tym wypadku aby uruchamiał transakcje sprzedaży przy przecięciu wolnej średniej szybką średnią od dołu.
Proszę o podpowiedz..
Odwrócony EA
Re: Odwrócony EA
Teoretycznie wystarczy zamienić OrderSend(). Tam gdzie jest BUY dać SELL i odwrotnie.
Jednak jeśli w kodzie są inne funkcje jak zamykanie to trzeba będzie pozmieniać coś więcej. Wszystko zależy od kodu.
Gotowej funkcji zamiany raczej nie ma.
Jednak jeśli w kodzie są inne funkcje jak zamykanie to trzeba będzie pozmieniać coś więcej. Wszystko zależy od kodu.
Gotowej funkcji zamiany raczej nie ma.
Solą życia jest kasa.
to juz chyba latwiej zmienic warunki otwierania pozycji...
bo przy otwieraniu trzebaby pozmieniac takze (patrz: personov) obliczenia TP i SL oraz cene otwarcia z bid na ask i odwrotnie....
bo przy otwieraniu trzebaby pozmieniac takze (patrz: personov) obliczenia TP i SL oraz cene otwarcia z bid na ask i odwrotnie....
Tak, zmieniłem warunki i wszystko gra 
Dzięki:)

Dzięki:)