Funkcja do obliczenia TP
Funkcja do obliczenia TP
Witam, potrzebuje do swojego EA wstawić funkcję która by mi obliczała TP dla aktualnej pozycji. Chodzi o to aby po stratnej transakcji lub serii np. trzech stratnych (-10, -20, -10) kolejna pozycja miała TP równe 40 pips + jakaś wartość A prze mnie wcześniej obliczona. Samo dodanie tej wartości A to nie problem, tylko jak zliczyć te stratne pozycje?
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Re: Funkcja do obliczenia TP
przeglądnij historię zleceń aż do zlecenia które jest zyskowne , i zwróć sumę różnic ceny otwarcia od ceny zamknięcia.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Dzięki za odp., mam już jakiś punkt zaczepienia. Niestety moje zdolności programistyczne są dosyć mizerne, czy posiada ktoś fragment kodu który robi coś podobnego? Jak się dostać do historii zleceń?
Hmm, może cos takiego:Vilde pisze:Dzięki za odp., mam już jakiś punkt zaczepienia. Niestety moje zdolności programistyczne są dosyć mizerne, czy posiada ktoś fragment kodu który robi coś podobnego? Jak się dostać do historii zleceń?
extern int maxIloscSprZlec =3;
[...]
int OrdHistory=OrdersHistoryTotal();
double Strata=0;
Int Ilosc=0;
for(int x=1; x<=maxIloscSprZlec;x++)
{
if (OrdersHistoryTotal() == 0) break;
OrderSelect(OrdersHistoryTotal()-x, SELECT_BY_POS, MODE_HISTORY);
if(OrderSymbol()==Symbol() && OrderMagicNumber()==Magic )
{
if(OrderSelect(OrdHistory-x,SELECT_BY_POS,MODE_HISTORY) && OrderProfit() <0) {Strata=Strata+OrderProfit();Ilosc++;}
if(OrderSelect(OrdHistory-x,SELECT_BY_POS,MODE_HISTORY) && OrderProfit()>=0) break;
}}
Alert("Suma strat ostatnich ",Ilosc," zamknietych zleceń wynosi: ",Strata);
[...]
chyba jakoś tak , mam nadzieję ze czegoś nie pomyliłem.

Dzięki, coś podobnego już znalazłem ale w obu przypadkach TP ustawia na poziom wejścia i od razu zamyka, spróbuje poszukać błędu.
Zwróć uwagę, że zmienna Strata ma ujemną wartość. Może to to.