Triggerlines ???

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Triggerlines ???

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Mógłby kto opisać coś na temat tego indyka, co on pokazuje i dlaczego gdy pracuje na kilku wykresach jednocześnie przymula mt4 ?
Może ma ktoś wersję niezamulającą ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Re: Triggerlines ???

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Cos tam pokazuje,mniejsza z tym co.Przymula bo przelicza praktycznie większość barów na wykresie przy każdym ticku.
Mozna trochę ulżyć MT4 zmniejszając ilość słupków na wykresie Narzędzia->Opcje->Wykresy->Słupki na wykresie.

Event przerobić wskaźnik , na pierwszy rzut oka i tak przeliczając część ostatnich oznacza spory repaint .Przeliczanie części słupków nie rozwiązuje jednak problemu bo w miarę przybywania świeczek zmieniają się ich indeksy ,więc zaczną się przypuszczalnie tworzyć dziury na wykresie wskaźnika ,trzeba by co świeczkę np. przelecieć jednak cały wykres .

Czyli temat z fun IsNewBar() już poruszany na forum .Nie jest to jednak doskonałe rozwiązanie ,a innego nie ma .Przynajmniej ja nie znalazłem.

Jak trafi się odświeżenie wszystkich wykresów ze wskaźnikiem (początek świec na wszystkich TF) to może przyciąć platformę .
Na początek jednak proponuję ogólnie ograniczenie ilości barów na wykresie do minimum.

-- Dodano: czw 24-01-2013, 8:23 --
dulf pisze: Na początek jednak proponuję ogólnie ograniczenie ilości barów na wykresie do minimum.
Albo ograniczyć w samym wskaźniku ilość Barów .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

ODPOWIEDZ