Witajcie!
Powiedźcie mi proszę (ale tak łopatologicznie) w jaki sposób, gdzie i jaki wpisać kod do utworzonej już strategii w MQL4 na kroczący Lot (LOT STEP) by była możliwość aurtomatycznej zmiany lotów.
po 3 dniach nieudanych prób zdecydowałem się zapytać tutaj.
Jak byście znali odpowiedź albo wiedzieli gdzie takiej rady szukać podziękuję!
Pozdrawiam
LOT KROCZĄCY (LOt STEP)
A jak to ma wyglądać ? Lot kolejnej pozycji ma być dodawany, mnożony przez jakąś liczbę, czy jak ?
I czy takie zwiększanie lota ma się odbywać po każdej kolejnej pozycji, czy tylko po kolejnej w tym samym kierunku ? Czy tylko po stratnej, albo zyskownej ?
A może lot ma stanowić jakiś procent Ballance, albo Equity ?
Sprecyzuj pytanie.
I czy takie zwiększanie lota ma się odbywać po każdej kolejnej pozycji, czy tylko po kolejnej w tym samym kierunku ? Czy tylko po stratnej, albo zyskownej ?
A może lot ma stanowić jakiś procent Ballance, albo Equity ?
Sprecyzuj pytanie.
Solą życia jest kasa.
było by świetnie gdyby lot (mikro lot) mógł być dodawany po każdej stratnej pozycji, lub po zwiększeniu się o dany % balance.
Np jak by to można było wbudować w tego eksperta lub gdzie gdzie szukać informacji? z góry dziękuję za pomoc
Np jak by to można było wbudować w tego eksperta lub gdzie gdzie szukać informacji? z góry dziękuję za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tutaj masz temat dotyczący automatycznej zmiany wielkości lota.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19007
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19007
Re: LOT KROCZĄCY (LOt STEP)
Dzięki za linka, tylko powiedźcie mi gdzie mogę wpisać ten kod? w które miejsce dokładnie?
lot=0.01;
if(AccountProfit()> 4000) lot=0.02;
if(AccountProfit()> 9000) lot=0.03;
if(AccountProfit()> 13500) lot=0.04;
próbowałem wkleić to wszędzie, ale za każdym razem jak odświeżałem MetaTradera, strategia już nie działała...
Dzięki wielkie
lot=0.01;
próbowałem wkleić to wszędzie, ale za każdym razem jak odświeżałem MetaTradera, strategia już nie działała...
Dzięki wielkie
Re: LOT KROCZĄCY (LOt STEP)
mateuszer pisze:Dzięki za linka, tylko powiedźcie mi gdzie mogę wpisać ten kod? w które miejsce dokładnie?
lot=0.01;
Dzięki wielkie
"lot" musisz zastapic parameterm, ktory odpowada w OrderSend za loty
wklej to przed orderSend( ... );
czyli jak znajdzesz cos a la:
Kod: Zaznacz cały
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,TEN_PARAMETR_CIE_INTERESUJE,Ask,3,Ask-25*Point,Ask+25*Point,"My order #2",16384,0,Green);
Kod: Zaznacz cały
double lot=0.01;
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,lot,Ask,3,Ask-25*Point,Ask+25*Point,"My order #2",16384,0,Green);