EA oparte na srednich, pytanie.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.

Czy twoje EA uzywa srednich?

tak
4
36%
nie.
2
18%
niektore EA tak, inne nie.
5
45%
uzywam EA opartego tylko na srednich.
0
Brak głosów

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

wzialem sie twardo do nauki programowania i zaczalem pisac swoje pierwsze EA, Jestem teraz na poczatku drogi ktora kazdy z was pewnie przechodzil czyli szukanie odpowiednich warunkow zeby zarabiac jak najwiecej i tracic jak najmniej. w zwiazku z tym ze jestem na poczatku tej drogi mam do was pytanie:

jaka byla wasza droga w pisaniu EA?

czy ktos z was nie pisal EA opartego na srednich? (srednie wydaja sie tutaj duzym uproszczeniem do pisania EA) wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.

Dodano po 2 godzinach 8 minutach:

tutaj wyniki z testow mojego EA.
niestety bardzo duzo stratnych pozycji jest
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mah1y pisze:czy ktos z was nie pisal EA opartego na srednich?
zapewne każdy pisał - choćby aby nauczyć się programowania
mah1y pisze:wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.
też bym był tego zdania (i nie chodzi o przecięcia), ale to już z ankiety wyjdzie :)
mah1y pisze:jaka byla wasza droga w pisaniu EA?
Jak to była? Jak już raz wejdziesz na tą ścieżkę to z niej nie zejdziesz - takie moje zdanie.
Zaczynało się od podstawowych EA aby poznać język i jego specyfikę, potem leciało się przez różne pomysły strategii na forach, skończywszy na własnych pomysłach i przechodzeniu na coraz to wyższy poziom.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Tig3r pisze:
mah1y pisze:wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.
też bym był tego zdania (i nie chodzi o przecięcia), ale to już z ankiety wyjdzie :)
Ja srednich nigdy nie uzywalem w manualu ale gdy machnalem pierwsze EA polegajacy na wybiciu z H4 (choc nie do konca mi to EA wyszlo, bo nie spelnial idealnie wszystkich zalozen) musialem mu czyms nadac kierunek i tutaj z pomoca przyszly srednie, zeby starac sie grac z pradem.
Teraz na chwile odszedlem od tamtego EA i zajalem sie samymi srednimi, zeby bardziej je zrozumiec. Srednie to ciekawe narzedzie.

Z obserwacji innych widzialem ze kluczem do profitowych EA jest odpowiednie MM czyli branie czesto malych zyskow i piramidowanie strat ale sprytnie i do pewnego momentu.

nie moge przestac myslec co green7 mial w swoim ea ktorym wygral konkurs - napewno lapal duze ruchy, czyli pewnie ea chodzilo na M15 albo nawet nizej...

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Z obserwacji innych widzialem ze kluczem do profitowych EA jest odpowiednie MM
Bo tak jest. Ale nie chodzi tu o podbijanie stawki bo kasa szybko się kończy.
mah1y pisze:nie moge przestac myslec co green7 mial w swoim ea ktorym wygral konkurs - napewno lapal duze ruchy, czyli pewnie ea chodzilo na M15 albo nawet nizej...
nie myśl nad tym bo nie tędy droga - jestem pewien że w realu już tak kolorowo nie było :)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

mah1y pisze:nie moge przestac myslec co green7 mial w swoim ea ktorym wygral konkurs
nie grał jednym EA, mówił, że gdy jedne zaczęło tracić to zmieniał na drugie i tak w kółko,

ODPOWIEDZ