wzialem sie twardo do nauki programowania i zaczalem pisac swoje pierwsze EA, Jestem teraz na poczatku drogi ktora kazdy z was pewnie przechodzil czyli szukanie odpowiednich warunkow zeby zarabiac jak najwiecej i tracic jak najmniej. w zwiazku z tym ze jestem na poczatku tej drogi mam do was pytanie:
jaka byla wasza droga w pisaniu EA?
czy ktos z was nie pisal EA opartego na srednich? (srednie wydaja sie tutaj duzym uproszczeniem do pisania EA) wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.
Dodano po 2 godzinach 8 minutach:
tutaj wyniki z testow mojego EA.
niestety bardzo duzo stratnych pozycji jest
EA oparte na srednich, pytanie.
zapewne każdy pisał - choćby aby nauczyć się programowaniamah1y pisze:czy ktos z was nie pisal EA opartego na srednich?
też bym był tego zdania (i nie chodzi o przecięcia), ale to już z ankiety wyjdziemah1y pisze:wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.

Jak to była? Jak już raz wejdziesz na tą ścieżkę to z niej nie zejdziesz - takie moje zdanie.mah1y pisze:jaka byla wasza droga w pisaniu EA?
Zaczynało się od podstawowych EA aby poznać język i jego specyfikę, potem leciało się przez różne pomysły strategii na forach, skończywszy na własnych pomysłach i przechodzeniu na coraz to wyższy poziom.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Ja srednich nigdy nie uzywalem w manualu ale gdy machnalem pierwsze EA polegajacy na wybiciu z H4 (choc nie do konca mi to EA wyszlo, bo nie spelnial idealnie wszystkich zalozen) musialem mu czyms nadac kierunek i tutaj z pomoca przyszly srednie, zeby starac sie grac z pradem.Tig3r pisze:też bym był tego zdania (i nie chodzi o przecięcia), ale to już z ankiety wyjdziemah1y pisze:wydaje mi sie logiczne zeby wiekszosc z programistow mialo przynajmniej jedno EA w portfelu na ktorym szaleja srednie.![]()
Teraz na chwile odszedlem od tamtego EA i zajalem sie samymi srednimi, zeby bardziej je zrozumiec. Srednie to ciekawe narzedzie.
Z obserwacji innych widzialem ze kluczem do profitowych EA jest odpowiednie MM czyli branie czesto malych zyskow i piramidowanie strat ale sprytnie i do pewnego momentu.
nie moge przestac myslec co green7 mial w swoim ea ktorym wygral konkurs - napewno lapal duze ruchy, czyli pewnie ea chodzilo na M15 albo nawet nizej...
Bo tak jest. Ale nie chodzi tu o podbijanie stawki bo kasa szybko się kończy.Z obserwacji innych widzialem ze kluczem do profitowych EA jest odpowiednie MM
nie myśl nad tym bo nie tędy droga - jestem pewien że w realu już tak kolorowo nie byłomah1y pisze:nie moge przestac myslec co green7 mial w swoim ea ktorym wygral konkurs - napewno lapal duze ruchy, czyli pewnie ea chodzilo na M15 albo nawet nizej...

======================================================
-
- Pasjonat