EA 4-znaki na 5-znaki
EA 4-znaki na 5-znaki
Witam wszystkich i chętnych do pomocy jestem poczatkujący i zielony, ale chciałbym dostosować moje EA do pracy z danymi 5-znaków a obecnie mogę tylko z 4-znaki po przecinku, co i gdzie zmienić w kodzie? Obecnie EA otwiera pozycje z danymi 5-znaki, ale nie potrafi sporządzić zlecenia z TakeProfit wpisuje 0.00000
Nie wiadomo co to za EA więc nie wiadomo co zmienić bo możliwości może być wiele
przykład:
Możesz zamienić wszystkie "Point" na "Point*10"
Możesz nic też nie zmieniać oprócz parametrów EA (mnożysz TP/SL itd - wszystko co jest określone w pipsach) które mnożysz przez 10
przykład:
Możesz zamienić wszystkie "Point" na "Point*10"
Możesz nic też nie zmieniać oprócz parametrów EA (mnożysz TP/SL itd - wszystko co jest określone w pipsach) które mnożysz przez 10
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
tylko teraz ta strategia bedzie ci zle dzialala u brokerow z 4 cyframi po przecinku.cesiek pisze:W parametrach nie idzie nic zmienić żeby uzyskać efekt będę kombinował z "Point" wydaje mi się że coś zrozumiałem ?
Dodano po 17 minutach:
OK działa na 5-znaki zamieniłem wszystkie "Point" na "Point*10"
Dziękuje za pomoc
zmien wszystkie Point*10 na Point*mtpl
a dodatkowo na poczatku sekcji init() dodaj:
i oczywiscie w czesci globalnej zdefiniuj zmiennaif(Digits==5 || Digits==3) mtpl=10; else mtpl=1;
int mtpl=1;
Bardzo dziękuje za kompletne i zrozumiałe przedstawienie rozwiązania mojego problemu mam jeszcze jedną prośbę związaną z tematem w jednym z moich EA mam funkcje Trailing i ona działa dobrze z danymi z 4_znaki, ale źle z danymi 5_znaki domyślam się, że jest potrzebna jakaś dodatkowa zmienna?
Kod: Zaznacz cały
int start() {
double l_iclose_8;
double l_iclose_16;
if (UseTrailingStop) TrailingAlls( TrailStart , TrailStop , g_price_212);
if (UseTimeOut) {
if (TimeCurrent() >= gi_284) {
CloseThisSymbolAll();
Print("Closed All due to TimeOut");
}
}