Prośba o napisanie prostego wskaźnika

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Prośba o napisanie prostego wskaźnika

Nieprzeczytany post autor: profession »

Witam

Mam do Was Panowie bardzo dużą prośbę. Czy ktoś mógłby mi napisać wskaźnik oparty o Ma. Jego założenia są bardzo proste.

Wskaźnik ma działać nastepująco:

Umieszczam go na M1
-Jeśli ostatnia cena zamknięcia świecy na M1, M5 aż do H1 jest powyżej MA rysuje strzałkę która nie repaintuje

Chciałbym aby była możliwość wyłączania poszczególnych TF.

Czyli chodzi o prosty warunek. Rysuj strzałkę jeśli:

Cena zamknięcia ostatniej świecy M1 > MA
Cena zamknięcia ostatniej świecy M5 > MA
....
rysuj strzałkę na ekranie gdzie wrzucony jest wskaźnik tj na M1

pozdrawiam i jeśli ktoś mi pomoże będę bardzo wdzięczny.

umiszczam kod brakuje mi tylko czegoś co dodawało by kropkę nad świeczką gdy warunki się zgadzają:

Kod: Zaznacz cały

if(iClose("EURUSD",PERIOD_H1,0)>iMA(0,PERIOD_H1,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
      iClose("EURUSD",PERIOD_M30,0)>iMA(0,PERIOD_M30,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
      iClose("EURUSD",PERIOD_M15,0)>iMA(0,PERIOD_M15,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
       iClose("EURUSD",PERIOD_M5,0)>iMA(0,PERIOD_M5,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
        iClose("EURUSD",PERIOD_M1,0)>iMA(0,PERIOD_M1,100,0,1,PRICE_CLOSE,0))current_direction = 1; //up

if(iClose("EURUSD",PERIOD_H1,0)<iMA(0,PERIOD_H1,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
      iClose("EURUSD",PERIOD_M30,0)<iMA(0,PERIOD_M30,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
      iClose("EURUSD",PERIOD_M15,0)<iMA(0,PERIOD_M15,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
       iClose("EURUSD",PERIOD_M5,0)<iMA(0,PERIOD_M5,100,0,1,PRICE_CLOSE,0) &&
        iClose("EURUSD",PERIOD_M1,0)<iMA(0,PERIOD_M1,100,0,1,PRICE_CLOSE,0)

)current_direction = 2; //down

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Kod jest do kitu .Zawsze będziesz miał wahania wartości Up Down gdy cena oscyluje w pobliżu średniej bo posługujesz się wartością dla Shift 0 czyli bieżącej świecy oraz wartością CLOSE która dla tego przesunięcia jest aktualną ceną .Czyli i końcówka średniej będzie się poruszać i cena dając na przemian sygnał Up <->Dn .
Przy zastosowaniu kilku TF ograniczy to ten efekt do sytuacji że sygnał pojawi się
w jednym kierunku pod warunkiem że srednie będą oddalone od siebie ,ale może równie szybko zniknąć gdy cena zawróci lub dać przy silnym ruchu przeciwnym sygnał w drugą stronę .Np sytuacja gdy największy TF (H1) zamyka świecę nad wszystkimi średnimi , otwiera się nowa ,a cena rusza gwałtownie pod średnie.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za sugestie, ale chodzi mi tylko o to by mieć możliwość wyświetlenie nie reaintującej kropki nad lub pod świecą. Lub jej braku gdy warunki nie są spełnione.

Gdy już będę miał taki wskaźnik będę w stanie wyłączać/włączać odpowiednie warunki z powyższych dotyczące konkretnych TF. Np wsprawdzę tylko M5 i H1 i wtedy będe w stanie to zobaczyć i przekalkulować czy się opłaca.

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2965

powyżej wklejam post w którym gość twierdzi, że tak właśnie inwestuje.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

dulf Ci wlasnie odpowiedzial, ten kod z zalzoenia repritnuje. Nawet "wylaczanie/ wlaczanie linijek" nic nie pomoze. Jezweli ma nie reprintowac, zacznij od korzystani z przeliczonej juzswieczki.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

OT
crn pisze:repritnuje
repaint :) nie reprint
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

crn pisze:zacznij od korzystani z przeliczonej juzswieczki.
Ale mi właśnie o o chodzi. Pisząc powyższy post mam na myśli ostatnią cenę zamknięcia świecy na danym TF. Przecież cena zamknięcia nie repaintuje. Co najwyżej pojawia się nowa. Ale to nie repaint Tylko dotyczy to już innej świecy.

Napisałem już wskaźnik o który mi chodziło ale nie wyświetla on sygnałów wstecz. Tylko rozpoczyna stawianie od bierzącej świeczki. Czy ktoś może pomóc? :) To uniemożliwia analizę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

profession pisze:
crn pisze:zacznij od korzystani z przeliczonej juzswieczki.
Ale mi właśnie o o chodzi. Pisząc powyższy post mam na myśli ostatnią cenę zamknięcia świecy na danym TF. Przecież cena zamknięcia nie repaintuje. Co najwyżej pojawia się nowa. Ale to nie repaint Tylko dotyczy to już innej świecy.

Napisałem już wskaźnik o który mi chodziło ale nie wyświetla on sygnałów wstecz. Tylko rozpoczyna stawianie od bierzącej świeczki. Czy ktoś może pomóc? :) To uniemożliwia analizę.
ale jak masz cene z wielu interwalow to np. m1 i h1 to to Twoja swieczka na H1 zmieni sie 60x.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

crn pisze:ale jak masz cene z wielu interwalow to np. m1 i h1 to to Twoja swieczka na H1 zmieni sie 60x.
Pisałem na początku, że chce tego wskaźnika używać na M1. Więc nad kolejną świeczką M1 po prostu nie pojawi się sygnał i tyle. Nie będzie repaintu.

ODPOWIEDZ