Przegrywający automat

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
matmar22
Uczestnik
Uczestnik

Przegrywający automat

Nieprzeczytany post autor: matmar22 »

Witam wszystkich serdecznie.

Stworzyłem wspaniałe EA, które przegrywa praktycznie cały czas, a to też jest sztuką przegrywać na tym rynku.

Czego oczekuję ? Poszukuję programisty, który byłby chętny wprowadzić formułkę do kodu źródłowego polegającej na otwieraniu pozycji w drugą stronę z lotem x razy większym. Gdy pozycja 1 jest zamykana według robota, zamykana jest również ta przeciwna z wspomnianym wcześniej wyższym lotem.

Chętnych proszę o kontakt mailowy: matmar22@o2.pl

Nie będę wrzucał pliku na forum, no bo dlaczego mam to robić ?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

matmar22 pisze:Stworzyłem wspaniałe EA, które przegrywa praktycznie cały czas, a to też jest sztuką przegrywać na tym rynku.
Niekoniecznie. Wszystko zależy od tego jaki masz stosunek R:R. Czyli jaki SL i TP.
matmar22 pisze:Poszukuję programisty, który byłby chętny wprowadzić formułkę do kodu źródłowego polegającej na otwieraniu pozycji w drugą stronę z lotem x razy większym
A powiedz mi jak to jest ... stworzyłeś EA i nie potrafisz zamienić w nim warunku BUY na SELL i zwiększyć lota ?
Toż to podstawy do tworzenia EA ....

Więc zamiast ściemniać to lepiej od razu powiedz "znalazłem/kupiłem EA" ....
Green
Obrazek
Obrazek

matmar22
Uczestnik
Uczestnik

Rzeczywiście źle to zinterpretowałem, pomagałem przy tworzeniu.

Jeśli chodzi Ci o stosunek TP i SL to tego strategia nie posiada. Został on napisany w oparciu o wskaźnik i pozycje zamyka "ręcznie"

Zdarzają mu się wygrane transakcje, jednak tych przegranych jest bardzo dużo. Niektóre też zamykane na spreadzie, więc stratna by była po obu stronach jednak ogromna ilość zamykana po 6 do 30 pipsów.

Co więcej pozycji w miesiącu na jednej parze walutowej jest bardzo dużo.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

matmar22 brak odzewu spowodowany jest pewnie tym ze 99% osob czytających zdaje sobie sprawę że nie wiesz o czym piszesz lub po prostu nie mogą Cię zrozumieć ....

poza tym gdyby wystarczyło obrócić zasadę działania każdego przegrywającego robota wszyscy byśmy już siedzieli na jakiś egzotycznych wyspach ;)....

jest coś takiego jak SPREAD co powoduje że nie jest to takie proste ;) ... dodatkowo o czym wspomniał green7
green7 pisze:Wszystko zależy od tego jaki masz stosunek R:R
to ze nie masz ustawianego SL i TP nieoznacza ze nie mozesz wyliczyc takiego stosunku ;) ....

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

matmar22
Uczestnik
Uczestnik

Nie chodzi mi o typowe odwrócenie pozycji, ale żeby otwierał drugą w tym samym momencie ale przeciwną z lotem x razy większym przy czym wziąłem pod uwagę spread tak jak wspomniałeś.

Przykładowo, jeśli zamyka pozycje -6 pipsów to ta druga będzie około 2 na +. Jeśli otwarta będzie z lotem 10 razy wyższym to sumując wyjdziesz na swoje.

Trudno, jeśli nie znajdzie się żadna osoba do dopisania zapewne łatwego dodatku będę szukał gdzie indziej.

Pozdrawiam.

P.S.

Na obrazku widać przykładowe pozycje

http://img827.imageshack.us/img827/3640 ... anieku.png

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

matmar22 pisze:Trudno, jeśli nie znajdzie się żadna osoba do dopisania zapewne łatwego dodatku będę szukał gdzie indziej.
nie no znalezc sie pewnie i moze :) , np moja osoba ty;e ze jako usluga programistyczna wiec i odplatna ....

mozesz tez czekac na poczatkujacego programiste ktory zrobi to za free w ramach nauki

jezeli sie zdecydujesz napisz na zlecenia@expert-advisor.pl

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

matmar22
Uczestnik
Uczestnik

Dzięki za informacje, postaram się kogoś znaleźć za darmo, jednak jeśli przestaną się odzywać co typowe dla rasy ludzi. Odezwę się do Ciebie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ