Prosty skrypt - EA - prośba o komentarz

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Prosty skrypt - EA - prośba o komentarz

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Koledzy, krótkie pytanie:

Czy istnieje w sieci gotowiec, który przy otwarciu Long / Short o danej wartości lota zamiast ustawiać SL ustawia Sell Stop / Buy Stop odpowiednio o takiej samej wartości lot?.

Zamykanie pozycji regularnych i przeciwstawnych powinno być niezależne, czyli tradycyjne z łapy.

Dodatkowo chciałbym, żeby otwieranie Long / Short mogłoby być przypisane do poszczególnych klawiszy, np. F1 - BUY, F5 - SELL, tak żebym przy ewentualnej mocnej strzale 10-20 pips zdążył ze zleceniem. Wielkość zleceń - powinna się standardowo dać modyfikować.

Ile coś takiego by kosztowało, żeby napisać? :wink: Podejrzewam, że to na przysłowiowe 5 minut roboty dla średnio wtajemniczonej osoby...

Pytam czysto teoretycznie - nie potrzebuję tego na cito, tylko w niedalekiej przyszłości.

Z wyrazami uznania. :P

Disclaimer: Jestem pierwszy raz w tym dziale - proszę wybaczyć, że nie użyłem wyszukiwarki, ale nie wiem nawet jak tego miałbym wyszukać.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: Prosty skrypt - EA - prośba o komentarz

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ea+skrypty, akcję "paluch" (F1,F5) możesz sam załatwić bo chyba inaczej się nie da ppm na skrypt :arrow: skrót klawiszowy :arrow: alt lub ctrl + np. a.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

IBFX ma w instalacji ciekawe szybkie skrypty. Można używać na innych instalacjach innych brokerow.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Dziękuję bardzo za zainteresowanie.
Właśnie wróciłem z podróży. Jutro się temu przyjrzę co załączyłeś bakubaq. Dziękuję Ci bardzo. Jak coś to uderzę na pw. ;)

mike_05 ja jestem noga jeśli chodzi o programowanie, tworzenie skryptów (w tym ich uruchamianiem hrhrhr) - czas to zmienić, thx. :P :wink:

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Tu nie trzeba by uczonym, tylko umieć korzystać z narzędzi. Idź na stronę IBFX

http://www.ibfx.com/Trade/Low-Forex-Spreads
po prawej stronie jest DOWNLOAD

ściągnij mt4 od nich i tam są zaszyte te skrypty, jak zainstalujesz, to ja masz. Można kopiowa do innych platform mt4 i też działają. Na demo sobie poćwicz ustawianie szybkie niektóre wstępnie zdefiniowane do zleceń otwierania, zamykania, korygowania etc.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Bardzo dziękuję. :) :)

ODPOWIEDZ