Skrypt otwierajacy jednocześnie dwie pozycje na różnych inst
Skrypt otwierajacy jednocześnie dwie pozycje na różnych inst
Witam, poszukuje prostego skryptu ktory bedzie otwieral pozycje jednoczenie na dwóch odrębnych isntrumentach np eurusd i gbpjpy. Oraz zamykal je jednocześnie. To napewno jest prosty kod a ja nei programuje. Prosze o pomoc.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
Technicznie nie da się otworzyć (zamknąć też nie) 2 pozycji na raz (wszelkie operacje są wykonywane tylko jedna po drugiej)
Jeśli egzekucja jest szybka to można mieć wrażenie że jest otwierane/zamykane na raz. Jednak problem z egzekucją może spowodować że transakcje będą wykonywane przy innych cenach niż zatwierdzałeś
Jeśli egzekucja jest szybka to można mieć wrażenie że jest otwierane/zamykane na raz. Jednak problem z egzekucją może spowodować że transakcje będą wykonywane przy innych cenach niż zatwierdzałeś
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Znam szczegolna teorie wzglednosci i zdaje sobie sprawe ze nie istnieje "równoczesniśc w czasie"
A tak na poważnie, no wlasnie o to mi chodzi by otwieral automat jedno i drugie i zdaje sobie sprawe ze kwotowania i inne ceregiele mogą przeszkodzić. Wliczam to w ryzyko. A więc...

A tak na poważnie, no wlasnie o to mi chodzi by otwieral automat jedno i drugie i zdaje sobie sprawe ze kwotowania i inne ceregiele mogą przeszkodzić. Wliczam to w ryzyko. A więc...
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
A jak ten sam terminal będzie pracował na 2 kompach to co nie da się, jak jedno zlecenie będzie wychodziło z jednego kompa a drugie z drugiego?Tig3r pisze:Technicznie nie da się otworzyć (zamknąć też nie) 2 pozycji na raz (wszelkie operacje są wykonywane tylko jedna po drugiej)
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
NiceFox pisze:A jak ten sam terminal będzie pracował na 2 kompach to co nie da się, jak jedno zlecenie będzie wychodziło z jednego kompa a drugie z drugiego?Tig3r pisze:Technicznie nie da się otworzyć (zamknąć też nie) 2 pozycji na raz (wszelkie operacje są wykonywane tylko jedna po drugiej)
Wtedy byś dostawał błąd na drugim terminalu tradecontextbusy i transakcja musiałaby poczekać.
fx-forum
Wydaje mi się że serwer będzie zajęty => tzw błąd Trade context is busy.NiceFox pisze:A jak ten sam terminal będzie pracował na 2 kompach to co nie da się, jak jedno zlecenie będzie wychodziło z jednego kompa a drugie z drugiego?
======================================================
sluchaj... pytanie podstawowe brzmi: jaka roznica czasowa pomiedzy otwarciem tych pozycji jest dla ciebie do zaakceptowania ?
bo jesli mowimy o sekundzie czy sekundach - to nie ma o czym mowic... ale jesli mialby to byc system arbitrazowy w ktorym kazda pozycja musi zostac otwarta w ciagu np. kilku milisekund, to ... mamy problem...
nawet jesli wyslesz zlecenia z 2 roznych kont, to i tak one zostana skolejkowane na serwerze brokera.
zastanawiam sie wiec, czy lepiej wyslac je z 2 roznych terminali, czy z jednego mt4 dzalajacego w trybie synchronicznym - wtedy oba zlecenia wyjda z twojego terminala i zostana skolejkowane w odstepie np. 1 ms.
poniewaz beda dotyczyc 2 roznych instrumentow, wiec mam nadzieje (ale nie jestem pewien) ze nie powinienes dostac Context Busy....
przy wyslylaniu z 2 roznych terminali kazde z tych zlecen moze dojsc do servera rozdzielone zleceniami innych traderow, i zostana zrealizowane z wiekszym opoznieniem, bo beda jeszcze realizowane te inne zlecenia pomiedzy nimi...
ale wracajac do poczatkowego pytania - jesli wystarczy ci, ze 2 zlecenia trafiaja na server jedno po drugim - (co w przypadku wiekszosci strategii nie bedacych systemem typu High Frequency Trading jest wystarczajace)
to taki skrypt mozna napisac w 30 sekund.
Jesli chcesz to jednak realizowac na 2 roznych kontach, to polecam uzyc kopiarki takiej jaka np. napisal swojego czasu Andrzej P.
Ale jesli interesuje cie Pair Trading, to napisz do mnie na priva - spedzilem na tym rodzaju handlu duzo czasu i ... pieniedzy...
ale zaowocowalo to pewnym doswiadczeniem....
pzdr,
CoVal
bo jesli mowimy o sekundzie czy sekundach - to nie ma o czym mowic... ale jesli mialby to byc system arbitrazowy w ktorym kazda pozycja musi zostac otwarta w ciagu np. kilku milisekund, to ... mamy problem...
nawet jesli wyslesz zlecenia z 2 roznych kont, to i tak one zostana skolejkowane na serwerze brokera.
zastanawiam sie wiec, czy lepiej wyslac je z 2 roznych terminali, czy z jednego mt4 dzalajacego w trybie synchronicznym - wtedy oba zlecenia wyjda z twojego terminala i zostana skolejkowane w odstepie np. 1 ms.
poniewaz beda dotyczyc 2 roznych instrumentow, wiec mam nadzieje (ale nie jestem pewien) ze nie powinienes dostac Context Busy....
przy wyslylaniu z 2 roznych terminali kazde z tych zlecen moze dojsc do servera rozdzielone zleceniami innych traderow, i zostana zrealizowane z wiekszym opoznieniem, bo beda jeszcze realizowane te inne zlecenia pomiedzy nimi...
ale wracajac do poczatkowego pytania - jesli wystarczy ci, ze 2 zlecenia trafiaja na server jedno po drugim - (co w przypadku wiekszosci strategii nie bedacych systemem typu High Frequency Trading jest wystarczajace)
to taki skrypt mozna napisac w 30 sekund.
Jesli chcesz to jednak realizowac na 2 roznych kontach, to polecam uzyc kopiarki takiej jaka np. napisal swojego czasu Andrzej P.
Ale jesli interesuje cie Pair Trading, to napisz do mnie na priva - spedzilem na tym rodzaju handlu duzo czasu i ... pieniedzy...

ale zaowocowalo to pewnym doswiadczeniem....
pzdr,
CoVal