Alarm przecięcia poziomu 0 w wskaźniku.
Alarm przecięcia poziomu 0 w wskaźniku.
Witam ,potrzebuję alarmu ,który poinformuje mnie o przecięciu poziomu 0 w wskaźniku CCI 14 (wersja Woodie ). Czy jest takie coś ?
CCI_Woodies_Lnx_v6 ma jakiś taki alert, domyślnie jest wyłączony. Jest kod, więc ewentualnie można zmodyfikować dla własnych potrzeb.
Ale na czym?
Wystarczy dodać wskaźnik pod wykres, potem otworzyć jego właściwości i ZeroLineCross_Alert przestawić na true. Alarm ma polegać na wyświetleniu tekstu z wiadomością.
Można też przestawić to bezpośrednio w kodzie:
zamieniamy false na true, kompilujemy (klawisz F5) i już.
Kod można zmodyfikować choćby tak:
** dodanie sygnału dźwiękowego **
Pod albo przed tą linijką:
dodajemy:
i to samo dodajemy pod drugiem Alertem.

Można też przestawić to bezpośrednio w kodzie:
Kod: Zaznacz cały
extern bool ZeroLineCross_Alert=false;
Kod można zmodyfikować choćby tak:
** dodanie sygnału dźwiękowego **
Pod albo przed tą linijką:
Alert(Symbol(), " M", Period(), " Trend & Entry CCI Have both crossed below zero");
PlaySound("alert.wav");
Chyba zrobiłem
Teraz czekam na jakieś przecięcie
Dzięki wielkie za pomoc 
Na M1 działa ,na M15 też i M5 chyba nie ,jeszcze sprawdzę teraz ,bo ponownie dodałem wskaźnik .
Tylko ,że alert uruchamia się jak obie linie (trend i entry) przecinają 0 ,a da się tak ,żeby alert był jak tylko trend linia przetnie?

Na M1 działa ,na M15 też i M5 chyba nie ,jeszcze sprawdzę teraz ,bo ponownie dodałem wskaźnik .
Tylko ,że alert uruchamia się jak obie linie (trend i entry) przecinają 0 ,a da się tak ,żeby alert był jak tylko trend linia przetnie?
Tak. Zobacz na ten kod (wzięty ze wskaźnika):ridera pisze:a da się tak ,żeby alert był jak tylko trend linia przetnie?
if(EntryCCI[0] < 0) {
if((TrendCCI[0] < 0) && (TrendCCI[1] >= 0))
if(EntryCCI[0] < 0) {
if((TrendCCI[0] < 0) && (TrendCCI[1] >= 0)) {
Alert(Symbol(), " M", Period(), " Trend & Entry CCI Have both crossed below zero");
PlaySound("alert.wav");
}
}
if((TrendCCI[0] < 0) && (TrendCCI[1] >= 0))
{
PlaySound("alert.wav");
}
if(EntryCCI[0] > 0) {
oraz nawias klamrowy zamykający } przed instrukcją prevtime = Time[0];, która jest na samym końcu.
########################
Nawiasy klamrowe służą do oznaczenia jakiegoś bloku kodu, np. po IF do oznaczenia początku i końca kodu, który ma być wykonany gdy warunek jest spełniony. Ja preferuję zapis taki:
If (a==b)
{
c;
}
ale niektórzy, jak w tym oryginalnym kodzie wskaźnika, zapisują to tak:
If (a==b) {
c;
}
Prawda że to łatwe? A jaka frajda