iCustom i wskaźnik rysujący strzałki

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
no funny man
Uczestnik
Uczestnik

iCustom i wskaźnik rysujący strzałki

Nieprzeczytany post autor: no funny man »

Witam,
trochę z mql wiem, potrafię coś niezbyt skomplikowanego napisać, ale tu już są dla mnie schody. Chciałem sprawdzić jakość wskaźnika dającego sygnały kupna i sprzedaży w GMMA. Problem mam taki, że ten wskaźnik rysuje strzałki i nie bardzo wiem jak to interpretować przez iCustom.

Jeśli dobrze myślę to funkcja powinna być zapisana tak:
iCustom(NULL,0,"MA_Crossover_Signal_With_wav",FasterMode,FasterMA,SlowerMode,SlowerMa,indeks bufora,shift)

Mógłby ktoś mi napisać jak to ma być ustawione (chodzi o bufor i shift) oraz jak powinien wyglądać warunek:
If ( iCustom(... ) coś tam ) to OrderSend(kup)
If ( iCustom(... ) coś tam ) to OrderSend(sprzedaj) :?:

Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny za to, ponieważ trzeci raz podchodzę do tego zagadnienia i znowu wymiękam. Przejrzałem tematy na tym forum, poza forum też ale sam nie dam rady się przebić dalej przez te strzałki. Gdybym przeszedł przez to, to mógłbym potem to rozbudować, dodawać pivoty, jakieś filtry, może też Fibo.
Wielu z Was na pewno miało do czynienia z tym wskaźnikiem i pewnie część z Was coś już z nim robiła :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

no funny man pisze:Chciałem sprawdzić jakość wskaźnika dającego sygnały kupna i sprzedaży w GMMA. Problem mam taki, że ten wskaźnik rysuje strzałki i nie bardzo wiem jak to interpretować przez iCustom.
Czytasz normalnie kolejne wartości wskaźnika, jeśli ma wartość to jest strzałka (sprawdzać musisz czy poniżej czy powyżej ceny, albo nr bufora jako kolor/kierunek), albo czy nie ma wartości - NULL, NONE, 0 czy jakoś tak.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

no funny man
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: no funny man »

Dzięki wielkie, posiedzę nad tym i może coś wykombinuję by działało :)

ODPOWIEDZ