Pomoc w ulepszeniu EA

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
fafnucy
Uczestnik
Uczestnik

Pomoc w ulepszeniu EA

Nieprzeczytany post autor: fafnucy »

Witam wszystkich,

Jakiś czas temu znalazłem dosyć ciekawe EA, które trochę zmodyfikowałem i przetestowałem jedynie na XTB i BOSSAFX. Wyniki są bardzo dobre, ale tylko na XTB. Problem w tym, że moim zdaniem EA jest trochę niedopracowane i obawiam się, że po uruchomieniu na rzeczywistym rachunku może wyczyścić mi konto. Jako przykładem posłużę się transakcjami na rachunku demo zawartymi w dniu 4.07.2011. Transakcje na demo były zyskowne, chociaż momentami strata wynosiła ponad 700zł (przy 5800 depo), a system nie uciął strat, tylko czekał na odwrócenie się trendu. Backtest w tym samym dniu wykazał, że są to transakcje stratne... Jak do tej pory nie udało mi się ustalić w jaki sposób zachowa się system, gdy straty z zajętych pozycji będą zbyt duże.

Niestety nie potrafię ustalić przyczyny takiego zachowania EA, jak również nie wiem co generuje liczne błędy na wykresie, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc w analizie błędów, testach EA u innych brokerów, oraz ulepszeniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Tester zawsze musi pozamykać wszystkie pozycje w ostatnim dniu testu - czy sa to stratne poozycje czy nie - bierze wtedy ceną z końca dnia i po takiej je zamyka. Poza tym jeden dzień testu to żaden test. Na 99% jak zrobisz test w innych dniach to wynik nie bedzie juz taki kolorowy.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

fafnucy pisze:Jak do tej pory nie udało mi się ustalić w jaki sposób zachowa się system, gdy straty z zajętych pozycji będą zbyt duże
wygląda na to że zamyka w dwóch przypadkach:
1. Close dla sell: gdy MA >= MAprevious
czyli tu nie ma że boli, dopóki EMA się nie przetną to nie zamknie.
2. Gdy osiagnie profit,
close dla sell: (OrderOpenPrice()-OrderClosePrice())>Stop*Point

ODPOWIEDZ