Uruchomienie programu w Javie i przesyłanie poleceń do MT4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Uruchomienie programu w Javie i przesyłanie poleceń do MT4

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Przeszukawszy forum wiem że jest możliwość uruchomienia zewnętrznej aplikacji w MT4.

Chciałbym napisać własną aplikację w Javie, która korzystałaby z funkcji wbudowanych w mql i ją uruchomić na platformie. Czy jest taka możliwość ?

Np zrobię GUI w Javie i z poziomu aplikacji chciałbym wywoływać funkcję w MT4, jak to zrobić ?

Schemat:
Uruchom skrypt w MT4-> otworzy się program w javie -> naciskam przycisk kup -> wysyla do MT4 kod w mql -> MT4 odbiera ten kod i kupuje

*UPDATE*
Znalazłem luktom MT4 bridge - czy to jest właśnie to o co mi chodzi ? I czy nie ma jakiegoś bezpłatnego rozwiązania ?
fx-forum

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

pan phover na forexfactory mial aplikacje ktora komunikowala sie z EA - tez byla ciekawa bo miales wszystkie dane o wszystjkich parach w jednym okienku

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

MkubuxK pisze:Znalazłem luktom MT4 bridge - czy to jest właśnie to o co mi chodzi ? I czy nie ma jakiegoś bezpłatnego rozwiązania ?
w sieci jest kilka dostepnych mostkow miedzy MT4 a wlasna aplikacja ,,, wszystkie sa raczej platne ....
( nie wiem jak z Java bo nie znam jej za dobrze chociaz ostatnio pokusilem sie napisac program pod Dukasa ktory korzysta z biblioteki dll i nawet sie udalo :D ) a wracajac do tych mostkow to korzystalem laczac je z C# i C++

mozesz tez samemu napisac jakas bibliteke przy pomocy ktorej bedziesz przesylal informacje miedzy MT4 a swoja aplikacja .... a spsobow jest naprawde sporo :)

u Łukasza na stronie masz opis jednego z nich http://pl.luktom.biz/Page/410/named-pipes-z-poziomu-mt4

w ostatecznosci mozesz operowac tez na plikach tekstowych

nie mniej jednak wymaga to troche wkladu programistycznego bo oprocz swojej aplikacji bedziesz musial napisac Experta ...

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Witaj,

luktom mt4bridge działa na podstawie Windows Communication Foundation, a więc (po kilku modyfikacjach) jestem w stanie wystawić Ci standardowy WebService, co prawda nie będzie on miał wszystkich funkcji mt4bridge (jak np. model zdarzeń dla zleceń), niemniej funkcje MQL wywoływać będziesz mógł bez problemu z poziomu Javy.

Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na mojego maila luktom at luktom.biz.

Pozdrawiam

luktom
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

MkubuxK pisze:Chciałbym napisać własną aplikację w Javie, która korzystałaby z funkcji wbudowanych w mql i ją uruchomić na platformie. Czy jest taka możliwość ?
Może to Cię zainteresuje forum.mql4.com/27050
Obrazek
Unfortunately, more to come

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

luktom pisze:Witaj,

luktom mt4bridge działa na podstawie Windows Communication Foundation, a więc (po kilku modyfikacjach) jestem w stanie wystawić Ci standardowy WebService, co prawda nie będzie on miał wszystkich funkcji mt4bridge (jak np. model zdarzeń dla zleceń), niemniej funkcje MQL wywoływać będziesz mógł bez problemu z poziomu Javy.

Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na mojego maila luktom at luktom.biz.

Pozdrawiam

luktom
Rozumiem że będzie to nadal płatna wersja. Mam pewne pomysły ale nie jestem pewien czy to już właśnie ten czas nadszedł bym był w stanie je zrealizować - zbyt wcześnie by ładować w to gotówkę - chciałem na początek wypróbować mniej zaawansowane narzędzie. Z pewnością odezwę się gdy będę potrzebował czegoś bardziej wyrafinowanego.

Matka - wydaje mi się, że dokładnie o to mi chodziło ! Dziękuję bardzo.

*UPDATE*

Zbyt szybko ucieszyłem się nie czytając wszystkich komentarzy. Jest to również wersja komercyjna nie mniej jednak jest to dokladnie to czego szukam.
fx-forum

ODPOWIEDZ