Dwa MT4 po DDE na jednym kompie

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
skippy
Uczestnik
Uczestnik

Dwa MT4 po DDE na jednym kompie

Nieprzeczytany post autor: skippy »

Witam

Szukam metody, żeby na jednym komputerze odbierać DDE (np w Excelu) z dwóch różnych MT4.

Pozdrawiam

goguś
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: goguś »

Witam.Faktycznie problem,bo bez względu na platformę komendy są takie same.Ja bym tu kombinował w ten sposób,żeby z jednej platformy dane szły przez DDE a z drugiej jakiś prosty EA wysyłał by kwotowania do Excela.Wydaje mi się ze jest to do zrobienia,ale co do szczegółów to się nie orientuje

skippy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: skippy »

goguś pisze:Witam.Faktycznie problem,bo bez względu na platformę komendy są takie same.Ja bym tu kombinował w ten sposób,żeby z jednej platformy dane szły przez DDE a z drugiej jakiś prosty EA wysyłał by kwotowania do Excela.Wydaje mi się ze jest to do zrobienia,ale co do szczegółów to się nie orientuje
Są metody, choćby napisanie prostego klienta DDE wysyłajacego dane po sieci lokalnej na drugi komp z drugim MT4, a tam odbierać w prostej aplikacji DDE i nadchodzące TCP.
Szukam na razie prostego sposobu, aby dwa serwery DDE na jednym kompie nie miały nazwy "MT4".
Znalazłem przepisy w sieci, ale wszystkie nie do zastosowania.
Trzeba by się cofać do starych MT w wersji bodaj 2.16, ale to jeszcze większy problem.

ODPOWIEDZ