if( "zlecenie zamkniete" )

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

if( "zlecenie zamkniete" )

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

jakieś tam pomysły mam nato, ale nie chcą działac, ma moze ktoś pojecie jak napisać warrunek?

Kod: Zaznacz cały

if("zlecenie np o tickecie 'short2' jest zamkniete")
{
blablabla
}
próbowałem zaznaczać juz zamkniete zlecenie po tickecie i i dawac warunek jeśli

if(Ordecclosetime !=0)
{
bla bla bla
}
Ale tez nie dizała, chyba jeszcze do konca nie wiem jak to wszystko z tymi ticketami jest
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
sonixh
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sonixh »

Może zamiast sprawdzać czy jest ticket zamkniety to sprawdź czy jest otwarty. Jeśli tak to blablabla... Jeśli będzie zamkniety to bleble ble ... :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Teraz tak na poważnie. W tym problem, te nie moge tego obejść w dróga strone jak sugerujesz. Masz moze pomysł na moje problem??
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Z tego co zrozumiałem to chodzi Ci o zrobienie czegoś w stylu "wykonaj dany kod gdy nastąpi zdarzenie zamknięcia zlecenia", tak?

Takie coś osiągnąć możesz w ten sposób, że tworzysz sobie kilka tablic, podczas startu wypełniasz je rzeczami takimi jak tickety, typ zlecenia, czy zamknięte itd.

Następnie przy każdym wywołaniu start sprawdzasz czy bieżący arkusz zleceń różni się od informacji zapisanych w tablicach i na tej podstawie generujesz "zdarzenie" zamknięcia zlecenia.

Natomiast jeśli chcesz jedynie sprawdzić czy dane zlecenie jest zamknięte to wystarczy zrobić OrderSelect z ticketem i SELECT_BY_TICKET a następnie sprawdzić OrderCloseTime.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

dokłądnie chodzi oto, mam dwa zlecnie otwarte np short1, short2. jeśli short1 sie zamknie, to modyfikuje short2. Wszystko wiem jak zrobić tylko brakuje mi "jeśli short1 jest zamkniety".

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Dla zamknięcia short1 masz warunek, więc może jeśli zostanie spełniony ten warunek to : zamknij short1 i modyfikuj short2.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

próbowałem, tak robić, ze jak warunek na zamkniecie short1 sie spełni, to wtedy short2 jest modyfikowany, ale wtedy mam error 1. Dlatego szukam innej drogi sprawdzenia czy Short1 jest juz zmkniety.... :(

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Odnośnie error 1:
If unchanged values are passed as the function parameters, the error 1 (ERR_NO_RESULT) will be generated.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

luktom pisze:Natomiast jeśli chcesz jedynie sprawdzić czy dane zlecenie jest zamknięte to wystarczy zrobić OrderSelect z ticketem i SELECT_BY_TICKET a następnie sprawdzić OrderCloseTime.

if(OrderSelect(long1, SELECT_BY_TICKET)==true)
   {
      if(OrderCloseTime()!=0)
      {
       ....
      }
    }
OrderCloseTime()!=0
lub
OrderCloseTime()<0

dobrze rozumuje? który warunek dać?

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: El Coyote »

if(OrderSelect(long1,SELECT_BY_TICKET ,MODE_HISTORY))
{
...
}

ODPOWIEDZ