Mam pewien problem od dłuższego czasu. Mam doświadczenie w programowaniu małych projektów w C++ i Javie i od jakiegoś czasu czytam kursy o MQL. Przeczytałem te polecane na forum zarówno po Polsku i Angielsku. Potrafię na podstawie istniejącego kodu coś złożyć w części , ale od zera nie potrafię. Zatrzymałem się na tym etapie. Więc moje pytanie jest
Co teraz zrobić by pójść dalej? by się rozwinąć?
co dalej ?
Jak zawsze, zacznij od "Hello World"
Czyli w przypadku MQL od skryptów. Wymyśl sobie co mógłby robić, czego chciałbyś się nauczyć. Mógłby np oznaczać strzałką jakieś formacje świecowe, np wyszukiwarka młotów
Albo przesuwać Stop Lossa dla pary na danym wykresie w miejsce upuszczenia skryptu.
A skoro i tak już masz warna, to zmień nick jeszcze raz na OptymistycznyProgramista. Pozytywne podejście to połowa sukcesu !

Czyli w przypadku MQL od skryptów. Wymyśl sobie co mógłby robić, czego chciałbyś się nauczyć. Mógłby np oznaczać strzałką jakieś formacje świecowe, np wyszukiwarka młotów

A skoro i tak już masz warna, to zmień nick jeszcze raz na OptymistycznyProgramista. Pozytywne podejście to połowa sukcesu !