Programowe wywołanie dynamicznego indyka
Programowe wywołanie dynamicznego indyka
Hej!
Chcę wykonać coś nietypowego. Zrobiłem sobie ogólny indykator, który w zależności od podanego parametru (extern) wyświetla inne dane.
Chcę teraz jakoś programowo, np. uruchamiając skrypt, nanieść na wykres kilka "wywołań" tego indykatora z różnymi parametrami.
Jak to zrobić?
Chcę wykonać coś nietypowego. Zrobiłem sobie ogólny indykator, który w zależności od podanego parametru (extern) wyświetla inne dane.
Chcę teraz jakoś programowo, np. uruchamiając skrypt, nanieść na wykres kilka "wywołań" tego indykatora z różnymi parametrami.
Jak to zrobić?
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
Kod: Zaznacz cały
iCustom
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Tig3r, nie tego potrzebuję - niestety. No chyba, że nie zrozumiałem, co ten iCustom robi 
Chcę zrobić takie coś, że gdy uruchomię mój skrypt, któremu w parametrach przekażę listę indyków, które chcę widzieć na wykresie, to wcześniej widoczne na nim indyki są usuwane, a te nowe się pojawią
Do tego chyba mi iCustom nie pomoże, skoro zwraca on tylko wartość określonego indyka, który sam sobie oprogramowałem.

Chcę zrobić takie coś, że gdy uruchomię mój skrypt, któremu w parametrach przekażę listę indyków, które chcę widzieć na wykresie, to wcześniej widoczne na nim indyki są usuwane, a te nowe się pojawią

Do tego chyba mi iCustom nie pomoże, skoro zwraca on tylko wartość określonego indyka, który sam sobie oprogramowałem.
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Chodzi o kwestię automatyczną. Bo chyba masz na myśli template ?Pierz Andrzej pisze:do tego to służą profile .......
Ale jaki jest problem puścić w pętle 2 twoje wskaźniki (1 z różnymi parametrami) i zastosować pułapkę by użyć dane z nich i dla nich wtedy kiedy są potrzebne ?
Załóżmy mamy jakiś ciężki wskaźnik, np do wykrywania harmonicznych i chcemy cyklicznie szukać formacji na m1 ale również na tf > m1 ale w cyklach - tak by nie zarżnąć mt4. Przyjmijmy, że to taki ko4x-harmonic_MTF .. najpierw m1.. potem m5, m15 itd.. a wynik pakujemy do tablicy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
no widzisz myslalem Template napisalem Profilereptile pisze:Chodzi o kwestię automatyczną. Bo chyba masz na myśli template ?

pzdr Andrzej
Dodano po 4 minutach:
ale kolega Blackhole nie chce czytac wartosci wskaznika tylko ( tak to zrozumialem) :
np na wykresie jest MACD i Rsi
uruchamia skrypt do ktorego wpisuje np Stchochastic i OSMA
i po wykonaniu skryptu znikaja MACD i RSI a pojawia sie STOCH i OSMA ...
nigdy czegos takiego nie pisalem ale mozna by napisac skrypt do edycji pliku tmp i miec tylko jeden template

pzdr Andrzej
edit dobra zakreciłem sie jednak bardziej 
Zostaje jeszcze zobaczyć jak to jest w mt5..
Dodano po 20 minutach:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 1&start=10
też nad tym kiedys kombinowałem, ale .. nie chciało mi się szukać rozwiązania do zarządzania okien w mt4 lub komendami odnośnie okna.
Może jest tu jakiś hacker co zna taki dll/OS ?

Zostaje jeszcze zobaczyć jak to jest w mt5..
Dodano po 20 minutach:
ale template też tak prosto się nie wywoła skryptem,Pierz Andrzej pisze:skrypt do edycji pliku tmp
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 1&start=10
też nad tym kiedys kombinowałem, ale .. nie chciało mi się szukać rozwiązania do zarządzania okien w mt4 lub komendami odnośnie okna.
Może jest tu jakiś hacker co zna taki dll/OS ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Jezeli wskaznikow bedze jakas okreslona ilosc mozna to zorbic przez if'y
w externach mzona podac nazwe wskaznika a parametrow mozna miec np 10 w externach. Dalej napisac 10 wersji iCustom().
Na koncu wynik podstawic pod buffor.
Tylko problemem tutaj ejst pamietanie listy parametrow dla kazdego wskaznika
Pozdrawiam.
w externach mzona podac nazwe wskaznika a parametrow mozna miec np 10 w externach. Dalej napisac 10 wersji iCustom().
Na koncu wynik podstawic pod buffor.
Tylko problemem tutaj ejst pamietanie listy parametrow dla kazdego wskaznika

Pozdrawiam.