MT4 wyswietlanie wskaznika zalezne od rozmiaru okna max/res

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

MT4 wyswietlanie wskaznika zalezne od rozmiaru okna max/res

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Z powodu braku gumowego monitora lub zooma w oku mam problem.

Na wykresie jest pare wskaznikow (niestety ;P),

a. jesli wykres jest zmaksymalizowany to chcialbym aby byl wyswietlany w rogu wskaznik A, natomiast gdy zrobie na tym wykresie Przywroc dobrze by bylo, by byl wyswietlany wskaznik B+C.
Po Przywroc mam w MT4 8 okienek ulozonych poziomo obok siebie ( widac 8 wykresow na raz).
Jako ze programista ze mnie zaden to sam nic nie napisze :((.

Chodzi mi o Market Price i Magnified Market Price+Spread
Te wskazniki sa w "Main Chart".

Nudzilem sie chwile i dodakowo wymyslilem.
Dodatkowe okno wskaznika - Indicator Chart - (np.: MACD na dole), widoczny przy zmaksymalizowanym i nie widoczny przy Przywroconym oknie.

Tu sa rozne.

Czy mozna uruchamiac skryp wraz z uruchomieniem platformy? Zawsze to 8x5 kilkniec mniej ;)

Pozdrowka
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

nemezzis pisze:a. jesli wykres jest zmaksymalizowany to chcialbym aby byl wyswietlany w rogu wskaznik A, natomiast gdy zrobie na tym wykresie Przywroc dobrze by bylo, by byl wyswietlany wskaznik B+C.
W sumie to się chyba da mierząc pixelami szerokośc okna gdy jest zmaksymilizowany lub nie a nawet przez dll ... ale kto się tym będzie bawił. :roll:
Poproś o przeniesienie do działu programowanie.. możę ktoś skubnie kawałęk kodu w ramach bloku framewokr'a do wskaźników jako opcja hehe.
Ostatnio dochodze do wniosku, że więcej samej zabawy jest przy zabawie z pltformami niż samymi analizami. :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Ostatnio dochodze do wniosku, że więcej samej zabawy jest przy zabawie z pltformami niż samymi analizami.
To podpada pod chorobe, niestety nieuleczalna wiec trzeba jakos z tym zyc. :)

Poprosze o przeniesienie. Moze sie znajdzie druga strona.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

reptile pisze: Ostatnio dochodze do wniosku, że więcej samej zabawy jest przy zabawie z pltformami niż samymi analizami. :)
przy konsolach na rynku tak już jest
człowiek z nudów zaczyna wszystko optymalizować :)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ