Szukam i szukam, i nie moge znaleśc co to jest ten bufor wskaźnika i co on robi?
i czy on jest tylko do wskaźnika własnego, czy do każdego?
Bufor
- siersciuch
- Pasjonat
Bufor
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
- siersciuch
- Pasjonat
- siersciuch
- Pasjonat
aha, bufor powoduje to, ze na wykresie bede miał ten wskaźnik? no a co do wartości buforu, czytałem ze waha się od 0 do 8. Każdy wskaźnik ma własną stałą wartość? czy ją sam mam przypisać zależnie od tego co oczekuje od wkaźnika? właśnie na podstawie czego mam przypisać daną wartość do buforu?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
Króciutki wykladzik 
Widziales, na pewno rozne rodzaje wykresow, jedne maja jeden "wykres" przykladowow Srednie, CCI ATR itp.
Mamy, takie ktore maja dwa "wykresy" w jednym indykatorze np. MACD
I maksymalnie w jednym indykatorze moze byc maksymalnie 8 "wykresow",krzywych czy jak to tam nazwac. (Nie wszystkie musza byc wyswietlane)
Ile mamy miec tych wykresow, w jednym okienku definiujemy parametrem
wiec,
A teraz wartosc buffora, standardowo, tworza Ci sie bufory, i zazwyczaj nazywaja sie(mozesz te nazwy zmienic)

Widziales, na pewno rozne rodzaje wykresow, jedne maja jeden "wykres" przykladowow Srednie, CCI ATR itp.
Mamy, takie ktore maja dwa "wykresy" w jednym indykatorze np. MACD
I maksymalnie w jednym indykatorze moze byc maksymalnie 8 "wykresow",krzywych czy jak to tam nazwac. (Nie wszystkie musza byc wyswietlane)
Ile mamy miec tych wykresow, w jednym okienku definiujemy parametrem
Kod: Zaznacz cały
#property indicator_buffers 1
Nie, to nie jest wartosc buforu, to jest zdefiniowanie ile ma byc buforow...i chyba do 7 (zeby razem bylo 8.no a co do wartości buforu, czytałem ze waha się od 0 do 8.
A teraz wartosc buffora, standardowo, tworza Ci sie bufory, i zazwyczaj nazywaja sie(mozesz te nazwy zmienic)
I sa to tablice gdzie trzymana jest wartosc wykresu dla kazdej swieczkidouble ExtMapBuffer1[];
Prawdopodobnie pomyliles dwa pojecia, wartosc buforu, a to ile tych buforow ma byc.Każdy wskaźnik ma własną stałą wartość?
- siersciuch
- Pasjonat