Chcę zrobić by Indyk w różnych okresach korzystał z różnych presetów.

Za wskazówki z góry dziękuje

Tu coś było o tym że EA może jakoś narzucić zmienne globalne dla indykatora poprzez .setTig3r pisze:Z tych plików korzysta się manualnie (choć to pliki ze zwykłym tekstem).
Właśnie nie wiem jak, tzn co dodać.. żeby ta opcja w indyku się pojawiłaTig3r pisze:Jak chcesz aby indyk wczytywał dane z pliku to musisz to zrobić w kodzie.
Zmienne string wskazujące na nazwy plików (+ew ścieżka do nich).Właśnie nie wiem jak, tzn co dodać.. żeby ta opcja w indyku się pojawiła Rolling Eyes
Nie wiem o co chodzi, ale zmienne globalne mogą być modyfikowane przez "każdego". Więc możesz mieć EA które z nich korzysta i np skrypty które je zmieniają.reptile pisze:Tu coś było o tym że EA może jakoś narzucić zmienne globalne dla indykatora
Kod: Zaznacz cały
extern string dbhost="localhost";
extern string dbuser="root";
A to przykład np. z autografa. W nim jest masa opcji do konfiguracji, wskaźnik ma zmienne globalne, a EA je modyfikuje. Zastanawiałem się dlaczego nie w indykatorze..Tig3r pisze:Nie wiem o co chodzi, ale zmienne globalne mogą być modyfikowane przez "każdego". Więc możesz mieć EA które z nich korzysta i np skrypty które je zmieniają.
Pewnie tak wygodniej. Ktoś to tak zaprojektował.reptile pisze:Zastanawiałem się dlaczego nie w indykatorze.. Rolling Eyes
To nie są to zmienne globalne w środowisku MT4 - tzn są globalne w obrębie tylko danego programu.reptile pisze:Weźmy konkretny przykład z praktyki.
Kod:
extern string dbhost="localhost";
extern string dbuser="root";
Wiadomo, że wpisywanie i zmienianie jest irytujące jeśli chce się korzystać z wielu źródeł lub zachodzi taka konieczność.
Czyli w indyku tej opcji się nie da... ? SzkodaTig3r pisze:Pewnie tak wygodniej. Ktoś to tak zaprojektował.
Dla EA nie muszą być globalne i je "setuje".Tig3r pisze:To nie są to zmienne globalne w środowisku MT4 - tzn są globalne w obrębie tylko danego programu.
Ja nie znam takiej możliwości wiec zakładam że się nie da.Czyli w indyku tej opcji się nie da... ?