Witam
Znalazłem na necie taki wskaźnik związany z poziomami fibo aczkolwiek nie znam języka programowania i pytam znawców czy ktoś mógłby wytłumaczyć jego zasadę działania.
Dodatkowo zapytam czy jest możliwość wstawienia tam alertów box i sound przy zmianie wartości nad i pod 0.
Czy byłby ktoś skłonny pomóc ?
Pozdrawiam
FIBO_S
bez ogladania wskaźnika
1. da sie wtawić alerty box i sound
zgodnie z nazwa zakładam że chodzi o współczynniki fibo
czyli 2 podstawowe metody
bierzemy jakies lokalne HIGH i LOW
i obszar miedzy nimi dzielimy poziomami fibo najcześciej na 38%, 50%, 62% zasięgu H - L
szukamy odpowiedzi gdzie cena może zawrócić
druga metoda
zasięg H - L traktujemy jako 1
i znajdujemy zasięg pod i nad najczesiej stosowany współczynnik to 1,68
szukamy odpowiedzi gdzie cena może zajsć
zdaje sie oba warianty sa wbudowane w MT4
tu sa koledzy którzy duzo lepiej sie na tym znaja to Ci to może wyjasnią ja nie stosuję AT
1. da sie wtawić alerty box i sound
zgodnie z nazwa zakładam że chodzi o współczynniki fibo
czyli 2 podstawowe metody
bierzemy jakies lokalne HIGH i LOW
i obszar miedzy nimi dzielimy poziomami fibo najcześciej na 38%, 50%, 62% zasięgu H - L
szukamy odpowiedzi gdzie cena może zawrócić
druga metoda
zasięg H - L traktujemy jako 1
i znajdujemy zasięg pod i nad najczesiej stosowany współczynnik to 1,68
szukamy odpowiedzi gdzie cena może zajsć
zdaje sie oba warianty sa wbudowane w MT4
tu sa koledzy którzy duzo lepiej sie na tym znaja to Ci to może wyjasnią ja nie stosuję AT
Pomoc
Odkurzam temat bo nikt nie chce pomóc ale może jednak ktoś się znajdzie taki wspaniały i pomoże.
Jeśli przy tym jest dużo pracy to bym prosił znawców tematu aby wypowiedzieli się w tej kwestii.
Naprawdę jest to bardzo dobrze działający wskaźnik a może inaczej to ujmę FIBO RETRACE.
Jeśli przy tym jest dużo pracy to bym prosił znawców tematu aby wypowiedzieli się w tej kwestii.
Naprawdę jest to bardzo dobrze działający wskaźnik a może inaczej to ujmę FIBO RETRACE.
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
GaduGadu 906295