Czy jest możliwość z poziomu Excel (tam mam ulokowane EA) uruchomić skrypt w MT4 (np. buy, sell, revers etc.)
Jeśli jest taka możliwść to czy Ktoś podzieli się tą wiedzą ze mną?
MT4 mostek do Excel
MT4 mostek do Excel
-----------
shit goes down, money goes up ;-)
shit goes down, money goes up ;-)
Można by było zrobić to np tak:
Excel(np VBA) zapisuje plik z pleceniami
=>
MT4 EA odczytuje komendy z pliku, wykonuje je i usuwa komendy z pliku (ew jak potrzeba to zapisuje do innego pliku)
Tylko po co excel jak można to w MQL o wiele szybciej i sprawniej a przede wszystkim pewniej.
Excel(np VBA) zapisuje plik z pleceniami
=>
MT4 EA odczytuje komendy z pliku, wykonuje je i usuwa komendy z pliku (ew jak potrzeba to zapisuje do innego pliku)
Tylko po co excel jak można to w MQL o wiele szybciej i sprawniej a przede wszystkim pewniej.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
How much can you pay me for this ?outa pisze:Jeśli jest taka możliwść to czy Ktoś podzieli się tą wiedzą ze mną?

Jaki scenariusz przewidujesz realizować w xls ? Temat już był ..outa pisze:nie mam czasu na naukę mql (miesiace lub lata), potrzebuje gotowca Wink, który będzie śledził mojEA w Excel i wykonywal w MT4.
Skrawki czegoś takiego miałem, ale zaniechałem gdyż przestałem używać mt4.
Dodano po 3 minutach:
przez dll jest prosciej vba robi conect do dll w excelu if cell = 0 sell if 1 buy if 3 sell stop itd..Tig3r pisze:Excel(np VBA) zapisuje plik z pleceniami
Gorzej z kontrolą wielu transakcji wtedy mt4 > dll > mysql > xls > vba >dll > mt4
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)