Mianowicie jest pewien wskaźnik : 4 TF has_Bar_2
Może niektórym zasada jest znana, a jeśli nie to postaram się trochę przybliżyć.
Na wykresie mamy 4 TF. Jeżeli ten ostatni na dole będzie identyczny kolorem z pozostałymi to wtedy otwieramy pozycje Red - Short, Blue - Long, po uprzednim pojawieniu się koloru przeciwnego.
Mój dylemat powstał gdy miałem dość siedzenia przy kompie ( szczególnie wtedy gdy o uwagę zaczęła walczyć moja dziewczyna), ale nie mogę dojść do tego jak mam zrobić, aby EA otwierał zlecenia przy konkretnym kolorze kropki. Z wyjściem z pozycji dam sobie radę, ale to mnie przerosło...
Aby to uprościć skupię się narazie na jednej linijce ( jednym TF ) w tym wskaźniku:
EA ma czekać na otwarcie kolejnej świecy i pojawienie się kolejnego kolorowego kwadratu.
W tym momencie sprawdza jaki kolor był w poprzednim kwadracie.
Jeżeli różny to otwiera pozycje zgodną z kolorem kwadratu jaki się pojawił. Jeśli taki sam to czeka na kolejną świecę i kolejny kwadrat.
No i właśnie jak to u licha zrobić? Zaimportować wskaźnik do EA czy też napisać konkretną funkcję, a może jeszcze coś innego.
Mało tego... W tym wskaźniku nie mogę doszukać się funkcji, która malowałaby te kwadraty...

Z góry dzięki.