ATR

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

ATR

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Hej!

Mam wyzwanie dla chętnych nauki programowania, lub kogokolwiek kto zechciałby mi mi pomóc.

Jest sobie wskaźnik który pokazuje średnią ilość pipów jaką robi cena na podstawie 100 ostatnich dni, oraz ile procent tego ruchu zostało w danej chwili wykonane(obojętnie na jakim wykresie się znajdujemy). Of kors, codziennie o godzinie 00:00 ten procent wynosi 0%.

Natomiast nie zmienia się on wraz z przesuwaniem wykresu do tyłu, więc uniemożliwia nam badanie jego wartości na przeszłych danych.

Bardzo zależało by mi na tym, żeby:
- pokazywał średni ruch ceny z ostatnich 100 dni zależnie od miejsca w którym się znajdujemy,
- pokazywał % ruchu jaki był wykonany na ostatniej widocznej świecy,

Byłoby fajnie gdyby przynajmniej pierwsza opcja była zrobiona. Było by super gdyby obie były zrobione. Byłoby wyśmienicie gdyby dało się włączać i wyłączać te opcje gdy są potrzebne i wyłączać gdy nie. :)

Myślę, że nie stanowi to wielkiego wyzwania, a byłbym bardzo wdzięczny za pomoc(Of kors Bóg nagradza wszystkie dobre uczynki :) ).

Mam nadzieje, że wyjaśniłem wszystko dosyć jasno.

Dzięki, Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

jak wrzucisz na wykres w testerze
pewnie będzie pokazywało
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Asia pisze:jak wrzucisz na wykres w testerze
pewnie będzie pokazywało

tzn jak mam wrzucić? otwieram tester strategii i co dalej? mógł/mogłabyś sprawdzić czy u ciebie działa...?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

odpalasz tester
w trybie wizualnym
otwiera sie okno testera z wykresem
robisz pauzę w testerze
ładujesz wskaażnik
puszczasz dalej tester
mozesz sobie ustawic okres testów
i suwakiem ich szybkosć
w lewym górnym rogu powinna sie zmieniac wartosc
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Asia pisze:odpalasz tester
w trybie wizualnym
otwiera sie okno testera z wykresem
robisz pauzę w testerze
ładujesz wskaażnik
puszczasz dalej tester
mozesz sobie ustawic okres testów
i suwakiem ich szybkosć
w lewym górnym rogu powinna sie zmieniac wartosc
niestety nic się nie zmienia..., ale przy okazji dowiedziałem się czegoś nowego(nie wiedziałem, że można włączyć żeby wykres się rysował ;)), dzięki.

Temat dalej aktualny.

ODPOWIEDZ