Zbudowałem sobie taki ćwierć automat który będzie bardzo pomocny i super zaczyna mi to działać tak jak potrzebowałem, wskażniki mi wyskakują na monitorze stosuję ten program http://www.forex-tsd.com/attachments/in ... -v.2.0.mq4. .
Niestety nie wiem co zrobić aby był sygnał dżwiękowy na komputerze oraz aby wysyłał sms.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż.
Sygnał dżwiękowy oraz sms z Alert ADX-crossing 2.0 mt-4-
Ps. może też być sygnał na e-maila na komórkę.
Znalazłem na naszym forum to :
Z tego, co czytałem należy w opcjach (tools->options) wypełnić zakładkę email podając adres smtp serwera oraz ewentualnie nazwę użytkownika/hasło, jeśli serwer wymaga autentyfikacji. Musi również być zaznaczona na tej zakładce opcja "enable".
VMam takie ustawienia:
* Enable - ptaszek
* smtp server - mój serwer smtp (próbowałem z dwoma - neostradą i drugim opartym na M$ exchange)
* smtp login - oba wymagają autoryzacji, więc tu mój login
* smtp password - hasło
* From - tu adres, który będzie się pojawiał w poczcie (chyba nie jest istotny)
* To - tu adres na jaki poczta ma być wysyłana - program wysyła na ten właśnie adres - komenda SendMail pozwala jedynie ustawić temat i treść listu.
Przy takich ustawieniach przycisk "Test" wysyła już maila. Jeśli zatem test ci nic nie wysyła, to może adres serwera smtp jest inny lub nie podałeś adresu odbiorcy (pole "To")
Byłem na stronie pf.pl i nie znalazłem nigdzie informacji o udostępnianiu serwera smtp. Czy masz dostęp do swoich maili również z programu pocztowego na tym koncie (a nie jedynie przez przeglądarkę)? No i czy z tego programu pocztowego możesz wysyłać maile? Mam takie ustawienia:
* Enable - ptaszek
* smtp server - mój serwer smtp (próbowałem z dwoma - neostradą i drugim opartym na M$ exchange)
* smtp password - hasło
* To - tu adres na jaki poczta ma być wysyłana - program wysyła na ten właśnie adres - komenda SendMail pozwala jedynie ustawić temat i treść listu.
Przy takich ustawieniach przycisk "Test" wysyła już maila. Jeśli zatem test ci nic nie wysyła, to może adres serwera smtp jest inny lub nie podałeś adresu odbiorcy (pole "To")
Byłem na stronie pf.pl i nie znalazłem nigdzie informacji o udostępnianiu serwera smtp. Czy masz dostęp do swoich maili również z programu pocztowego na tym koncie (a nie jedynie przez przeglądarkę)? No i czy z tego programu pocztowego możesz wysyłać maile?
dzieki Pawel za super opisy. Zmienilem na inna poczte (i serwer smtp) - tlen.pl i wszystko dziala jak nalezy.
Proszę forumowiczów którzy z tego korzystają aby podzielili się swoim doświadczeniem czy to im tak jak napisałem działa poprawnie?.
Ewentualnie może coś dorzucicie od siebie?
Pozdrawiam.
Znalazłem na naszym forum to :
Z tego, co czytałem należy w opcjach (tools->options) wypełnić zakładkę email podając adres smtp serwera oraz ewentualnie nazwę użytkownika/hasło, jeśli serwer wymaga autentyfikacji. Musi również być zaznaczona na tej zakładce opcja "enable".
VMam takie ustawienia:
* Enable - ptaszek
* smtp password - hasło
Byłem na stronie pf.pl i nie znalazłem nigdzie informacji o udostępnianiu serwera smtp. Czy masz dostęp do swoich maili również z programu pocztowego na tym koncie (a nie jedynie przez przeglądarkę)? No i czy z tego programu pocztowego możesz wysyłać maile? Mam takie ustawienia:
* Enable - ptaszek
* smtp password - hasło
Byłem na stronie pf.pl i nie znalazłem nigdzie informacji o udostępnianiu serwera smtp. Czy masz dostęp do swoich maili również z programu pocztowego na tym koncie (a nie jedynie przez przeglądarkę)? No i czy z tego programu pocztowego możesz wysyłać maile?
dzieki Pawel za super opisy. Zmienilem na inna poczte (i serwer smtp) - tlen.pl i wszystko dziala jak nalezy.
Proszę forumowiczów którzy z tego korzystają aby podzielili się swoim doświadczeniem czy to im tak jak napisałem działa poprawnie?.
Ewentualnie może coś dorzucicie od siebie?
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
ja kupilem starter orange pop i zalozylem box w opcji premium /trzeba bylo wyslac sms za jakis grosze / w adresie wpisalem dane boxa. informacje dostaje natychmiast po sygnale z alertow / innych od podanych przez ciebie /. platforme skonfigurowalem na bazie danych z tematu juz tu omawianego.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”
Korzystam z Plusa do wysyłania sms. działa ok. - mójnumer@text.plusgsm.pl
Czy jest jakiś patent żeby platforma wysyłała na 2 różne numery telefonów?
Czy jest jakiś patent żeby platforma wysyłała na 2 różne numery telefonów?