freakout pisze:
Moim jedynym problemem jest to że kompletnie nie wiem w jaki sposób do tej strategii podejść

Czy stosować stały SL i TP, czy czekać na sygnał przeciwny, czy wykorzystywać do poziomów SL i TP górki i dołki...
Może ktoś z forumowiczów będzie chętny i przetestuje ten system, bo uważam że ma on ogromny potencjał i da się z niego wycisnąć naprawdę bardzo dużo pipsów
Witaj Freakout
Osobiście nie stosowałbym TP, naatomiast SL ustawiłbym nieco poniżej/powyżej niebieskiej średniej ruchomej i stopniowo przesuwał, wraz z rozwojem sytuacji

Co do zamykania pozycji (ewentualnie otwierania przeciwnej), to szukałbym np. dywergencji. Na jpg. dołączynym przez Ciebie widać, że na szczycie ruchu wzrostowego, po pierwszej strzałce do góry, cena rysuje wyższy szczyt a RSI pokazuje niższy szczyt. Masz sygnał ostrzegawczy świadczący o możliwym końcu ruchu wzrostowego. Dodatkowo, zwracałbym uwagę na miejsce (poziom S/R) oraz czas (początek/koniec sesji, czas publikacji ważnych danych itp.) oraz same świeczki (lecz tutaj mamy mało czasu)
Oczywiście, taki system może być tylko uzupełnieniem Twojej strategii a nie jej podstawą...
Co prawda nie testowałem tego systemu, lecz wydaje mi się, że w przypadku rynku spokojnego horyzontalnego jak najbardziej może się i sprawdzić (jak z resztą każdy sysytem stworzony i testowany w określownych warunkach rynkowych)
Pozdrawiam
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert