[wskaźnik] Testowanie wskaźnika i budowa strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

[wskaźnik] Testowanie wskaźnika i budowa strategii

Nieprzeczytany post autor: profession »

Witam

Chciałbym Was prosić o pomoc w testowaniu pewnego wskaźnika. Testy są potrzebne ponieważ wskaźnik repaintuje - jednak proszę się tym nie zrażać ponieważ zgodnie z moimi testami wygląda na dochodowy.

Praktycznie zawsze końcowy słupek pozostaje bardzo blisko linii 0. Sygnał następuje w momencie przecięcia linii 0 i zmiany koloru z czerwonego na żółty lub odwrotnie. Dla potwierdzenia proponuję poczekać na zamknięcie świecy na której nastąpiło przecięcie. Po takim przecięciu zazwyczaj wskaźnik minimalnie repaintuje 1 lub 2 słupki wstecz sugerując, że sygnał nastąpił wcześniej niż w rzeczywistości. Dlatego oglądając go na historii warto uwzględnić to, że tak naprawdę wejście nastąpiło by na 2 lub 3 słupku danego koloru. Jednak nie zmienia to faktu, że warto zając pozycję.

TF i para walutowa wedle waszego uznania. Proszę o komentarze

Wiem, że nie jest to nic rewelacyjnego bo on tylko wyczuwa aktualny kierunek ale myślę, że naprawdę może być dochodowy.

Ja też próbowałem podwoić wartości wpisane w ustawienia wskaźniki co w niektórych warunkach działa lepiej.

Proszę o nie usuwanie wątku, wiem, że nie jest system, ale dążymy do systemu. A do tematu z wskaźnikami nikt nie zagląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

a nie masz kodu wskaznika? mam taki zwyczaj ze nie korzystam z rzeczy ktore nie wiem jak dzialaja :wink:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Odejmowanie cena średnia.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Praktycznie zawsze końcowy słupek pozostaje bardzo blisko linii 0. Sygnał następuje w momencie przecięcia linii 0 i zmiany koloru z czerwonego na żółty lub odwrotnie
Testowałem na M1 i nawet, gdy było już 5 słupków żółtych a cena spadła to te słupki zmieniały się na czerwone.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Seneszal26 pisze:Testowałem na M1 i nawet, gdy było już 5 słupków żółtych a cena spadła to te słupki zmieniały się na czerwone.
Ja testowałem na m 15 m30 h1 nie schodziłem tak nisko na m1. I na tych TF działa zazwyczaj tak jak piszę. Oczywiście to tylko wskaźnik nic więcej, pokazuje kierunek.

Jednak tak jak piszę dopiero to testuje i nie ręczę za to jak dokładnie działa.

Nie wiem jak działa niestety ponieważ dopiero niedawno go znalazłem i dopiero mu się przyglądam.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

skoro jest tak jak pisze Esco to chyba tylko jedna swieca powinna sie zmieniac tzn lagowac?

tylko tak patrze ze w tym miejscu co zaznaczylem powinno chyba byc 0 na wskazniku?
Ostatnio zmieniony 30 cze 2012, 16:37 przez xpep, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:skoro jest tak jak pisze Esco to chyba tylko jedna swieca powinna sie zmieniac tzn lagowac?
Wydaje mi się, że może to być oparte na średniej bo sama nazwa wskazuje że to jakiś histogram, ale ma chyba jakieś dodatkowe wygładzanie które powoduje repaint bo zobaczmy np na ten przykład: Jeśli by to bło tylko odejmowanie nic więcej to powinien tam być sygnał.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

hehe zobacz to samo zauwazylem :D

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:hehe zobacz to samo zauwazylem :D
Hehe fakt :P w tym samym miejscu nawet :)

Zauważyłem, że najmniej repaintów i fałszywych sygnałów jest na rynkach które regularnie i cyklicznie falują.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xpep pisze: tylko tak patrze ze w tym miejscu co zaznaczyłem powinno chyba byc 0 na wskazniku?
profession pisze: Wydaje mi się, że może to być oparte na średniej bo sama nazwa wskazuje że to jakiś histogram, ale ma chyba jakieś dodatkowe wygładzanie które powoduje repaint bo zobaczmy np na ten przykład: Jeśli by to bło tylko odejmowanie nic więcej to powinien tam być sygnał.
Może średnia jest przesunięta, jest inny rodzaj (SSMA) lub odległość ni jest liczona liniowo.

ODPOWIEDZ