MACD Sample 15M

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kenay
Bywalec
Bywalec

MACD Sample 15M

Nieprzeczytany post autor: kenay »

Jestem tu nowy więc witam wszystkich :)
Forexem zacząłem interesować się stosunkowo niedawno. Obecnie testuję różne systemy i strategie. Na tym forum jako pierwszym dla mnie mam parę pytań odnośnie tej dziedziny - a konkretnie chodzi mi o MACD Sample. Jak wszyscy wiedzą znajduje się standardowo w większości MT4. Pokombinowałem trochę z testerem i najlepiej wypadło mi takie ustawienie na 15M:

Take profit - 1000
Lots - 5
Trailing Stop - 30
MACDOpenLevel - 40
MACDCloseLevel - 35
MATrendPeriod - 56

Tester pokazuje dość obiecująco lecz chciałbym zapytać doświadczonych użytkowników czy jest sens w to wierzyć??

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Zdobądź dane z dłuższego okresu i jeszcze raz przetestuj tą strategię , bo wygląda obiecująco , ale tylko przez ostatnie 5 m-cy .
Nec hercules contra plures .

kenay
Bywalec
Bywalec

Chciałbym przetestować trochę wstecz ale niestety moje platformy mt4 najdalej do 9.09.2011 sięgają... :( Bawiłem się tym jeszcze ok roku temu i wyniki były bardzo zbliżone. Z racji tego iż jestem początkujący nie wiem nawet skąd teraz zdobyć wcześniejsze dane :( Póki co wystartowałem z tym na rachunku live na mikro lotach. Zobaczę co z tego wyjdzie w najbliższym czasie...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Jaka jakość modelowania?

kenay
Bywalec
Bywalec

Posprawdzałem jeszcze to wszystko dokładniej na trzech platformach od różnych brokerów(Markets, RoboForex i Go4x). Na dwóch pierwszych jakość - n/a. Na Go4x 67.22%... Choć na tym ostatnim musiałem ingerować we właściwości strategii. Nie wiem czy czasem nie ma na to wszystko wpływu spread lub różnice w lotach. Wszystko dzieje się na parze EUR/USD - dwóch pierwszych brokerów ma 5 miejsc po przecinku a Go4x tylko 4.... Nie wiem czy dobrze myślę - jak coś to mnie poprawcie :)

Ps. Wiem że to wszystko może nie jest zbyt profesjonalne ale przecież zawsze trzeba od czegoś zacząć :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Polecam przyjrzeć się temu tematowi:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 79&start=0

ODPOWIEDZ