Co myślicie o elemental trader?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mroczek
Bywalec
Bywalec

Co myślicie o elemental trader?

Nieprzeczytany post autor: mroczek »

Niedawno pojawił się w necie nowy wskaźnik o nazwie elemental trader. Działa na zasadzie podświetlania na wykresach patern po których bardzo prawdopodobne jest odwrócenie trendu.

Od kilku dni z niego korzystam i muszę przyznać, że jest bardzo przejrzysty.

Jest do pobrania za free tutaj:

http://www.elementaltrader.com/funnel_events/4199

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś się nim również pobawił i wyraził swoją opinię.
Testujemy darmowe sygnały Forex
kliknij w button "www" poniżej

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mroczek pisze:Działa na zasadzie podświetlania na wykresach patern po których bardzo prawdopodobne jest odwrócenie trendu.
Na pierwszy rzut oka harmonic trading. Na forum już były tego typu wskaźniki. Problemem jest, że repaintują choć jako pomoc w wyłapaniu "wstępnej" formacji są ok.
Tego nie testowałem, bo widzę, że jest na VT cmsa a nie mam jej teraz pod ręką.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Straszny repaint. Formacje potrafią zniknąć, przedłużać się w nieskończoność. (wczoraj np sygnał na GBP/JPY był przed 20 na 5m - przez całą noc osuwało się i dzisiaj rano patrzę a tam zupełnie widać coś innego niż wczoraj - sygnał przesunięty kilkadziesiąt pipsów) Ciężka sprawa. Ciekawy jestem jaka może być tego skuteczność bo to głównie łapanie górek i dołków - a w czymś takim R:R 3:1 to jest dość realne - nawet 4-5:1 przy lepszych sygnałach. Jeśli skuteczność może być w okolicach 50%, to na 5m można według mnie pokusić się o granie. Kilka sygnałów - 2-5dziennie - połowa na SL, połowa na TP i pięknie. Tylko to trzeba patrzeć na żywo bo historia nic nie da ze względu na repaint. Wiele jest takich systemów wyglądających pięknie w historii.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

A tu temat o harmonic trading

Yyrek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yyrek »

możesz screena wrzucić, bo wydaje mi się, że ludzie nie korzystali z tego ze względu na błąd interface'u

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Akhh pisze:Straszny repaint. Formacje potrafią zniknąć, przedłużać się w nieskończoność. (wczoraj np sygnał na GBP/JPY był przed 20 na 5m - przez całą noc osuwało się i dzisiaj rano patrzę a tam zupełnie widać coś innego niż wczoraj - sygnał przesunięty kilkadziesiąt pipsów) Ciężka sprawa. Ciekawy jestem jaka może być tego skuteczność bo to głównie łapanie górek i dołków - a w czymś takim R:R 3:1 to jest dość realne - nawet 4-5:1 przy lepszych sygnałach. Jeśli skuteczność może być w okolicach 50%, to na 5m można według mnie pokusić się o granie. Kilka sygnałów - 2-5dziennie - połowa na SL, połowa na TP i pięknie. Tylko to trzeba patrzeć na żywo bo historia nic nie da ze względu na repaint. Wiele jest takich systemów wyglądających pięknie w historii.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

A tu temat o harmonic trading

Potwierdzam! Repaint! A szkoda. :cry:

ODPOWIEDZ