Wiadomo ze z "fabrycznymi" ustawieniami EA na dluzsza mete sie daleko nie zajedzie i zeby byc na plus trzeba automaty pilnowac i dopasowywac je do zmienajacych sie warunkow rynku - wlanczac i wylanczac o odpowiednich porach, zmieniac ustawienia itp.
Ja zaczymam testy z Cable Run i GPS Forex Robot.
Chetnie sie podziele moimi spostrzezeniami jak cos ciekawego uda mi sie zauwazyc.
Po przeryciu netu znalazlem nowe ustawienia dla FAPTurbo - GBPUSD nie mialem jeszcze czasu przetestowac, ciekaw jestem waszych opini.
Moze dzieki temu watkowi uda nam sie wyrwac z rynku pare pipsow wiecej.
GBPUSD PARAMETERS VALUE
UseScalperStrategy true
Scalper_UseMM true
Scalper_LotRiskReductor 10
Scalper_UseAutoGMTOffset true
Scalper_StartWorkTimeHour 20
Scalper_StartSessionMinute 30
Scalper_EndWorkTimeHour 23
Scalper_EndSessionMinute 30
Scalper_GBPUSD_TakeProfit 8
Scalper_GBPUSD_StopLoss 62
Scalper_OneTrade 0
Scalper_OneOpenTrade false
Scalper_MaxSpread 3 for commission based broker with 1 pip
commission (4 for non commission broker)
Scalper_UseCustomLevels True
Hier
Zyskowne ustawienia dla EA
Re: Zyskowne ustawienia dla EA
Scalper_GBPUSD_TakeProfit 8Ebirach pisze:Wiadomo ze z "fabrycznymi" ustawieniami EA na dluzsza mete sie daleko nie zajedzie i zeby byc na plus trzeba automaty pilnowac i dopasowywac je do zmienajacych sie warunkow rynku - wlanczac i wylanczac o odpowiednich porach, zmieniac ustawienia itp.
Ja zaczymam testy z Cable Run i GPS Forex Robot.
Chetnie sie podziele moimi spostrzezeniami jak cos ciekawego uda mi sie zauwazyc.
Po przeryciu netu znalazlem nowe ustawienia dla FAPTurbo - GBPUSD nie mialem jeszcze czasu przetestowac, ciekaw jestem waszych opini.
Moze dzieki temu watkowi uda nam sie wyrwac z rynku pare pipsow wiecej.
GBPUSD PARAMETERS VALUE
UseScalperStrategy true
Scalper_UseMM true
Scalper_LotRiskReductor 10
Scalper_UseAutoGMTOffset true
Scalper_StartWorkTimeHour 20
Scalper_StartSessionMinute 30
Scalper_EndWorkTimeHour 23
Scalper_EndSessionMinute 30
Scalper_GBPUSD_TakeProfit 8
Scalper_OneTrade 0
Scalper_OneOpenTrade false
Scalper_MaxSpread 3 for commission based broker with 1 pip
commission (4 for non commission broker)
Scalper_UseCustomLevels True
Hier
Czyli jak mnie raz wyrzuci na stopie, to muszę 8 razy wygrać żeby odrobić straty.... Brrr, to nie dla mnie
Przy ekstra skuteczności może się udać. Swego czasu Stomper miał podobne parametry i wykręcał ładne wyniki... Do czasuJan24 pisze:Czyli jak mnie raz wyrzuci na stopie, to muszę 8 razy wygrać żeby odrobić straty.... Brrr, to nie dla mnie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Tak oczywiscie testuje na koncie zeczywistym mikro loty.seba pisze:witam cie
testujesz w czasie rzeczywistym na demo czy po prostu przez zwykly tester strategii?
Naraze jest jeszcze za wczesnie zeby cos konkretnie powiedziec.
Mimo to Cable Run jest jedynym t tych 3 automatem ktory jest godny uwagi.
Niestety skasowalo mi ponad 10% konta przez wlasna glupote bo na nowo zainstalowanym VPS nie zainstalowalem alarmu ktory by mnie informowal o przerwie w pracy serwera.
W nocy w czwartek MT4 wyloczyl sie prawie na cala noc i roboty nie reagowaly na zmieniajaca sie sytuacje nia rynku.
Standartowo moge monitorowac serwer tylko raz na 30 min.
Ma ktos sprawdzony tani i niezawodny sposob monitoringu serwera i MT4?
W nocy w czwartek MT4 wyloczyl sie prawie na cala noc i roboty nie reagowaly na zmieniajaca sie sytuacje nia rynku.
tam szukaj albo pytajEbirach pisze:Niestety skasowalo mi ponad 10% konta przez wlasna glupote bo na nowo zainstalowanym VPS nie zainstalowalem alarmu ktory by mnie informowal o przerwie w pracy serwera.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
"Tylko silnych los obdarza hojnie "