m1 linie trendu

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
pawelklos
Gaduła
Gaduła

m1 linie trendu

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Witam,

Dzisiaj natrafiłem na ten wątek: http://forums.babypips.com/free-forex-t ... yours.html

Facet pokazuje swoje oprogramowanie do rysowania linii trendu na interwale m1. Niestety nie chce powiedzieć co to za oprogramowanie lecz udostępnia na żywo wykres.

Pod tym linkiem można co minute (po odświeżeniu obrazka) zobaczyć aktualną sytyuacje http://www.behealed.net/ForexFactoryUpl ... ryEuro.jpg

Teraz zastanawiam się czy jest możliwość aby mieć podobne oprogramowanie na mt4?

Które linie trendu najlepiej stosować na interwał m1, według moich obserwacji to m5 oraz m15 mogły by się dobrze nadawać.

Na historii łatwo narysować linie trendu dla m1, lecz na żywo ciężko rysować to poprawnie a o interpretacji nie wspomnę.

Możliwe że można by zbudować jakiś system zajmowania i odwracania pozycji na interwale m1. Gdy patrzę na historię to poprawnie rysując i poprawnie interpretując można dużo zarobić i to w zasadzie bez stop lossa. Tylko problem zawsze polega na tym aby poprawnie to rysować, gra na podfalkach m1 jest ekstremalna , ale gdyby tak mieć oprogramowanie które zna zasady i rysuje z m5 oraz z m15 na wykresie m1 to można by się temu bardziej przyjrzeć.

A może ktoś z Was gra w ten sposób?

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

Moze to Ci pomoze. rysuje kanal ktory sam sie zmienia i dostosowuje do aktualnej sytuacji.

Szkoda ze linie po starych kanalach nie zostaja .. bylo by fajnie robic testy wstecz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

http://www.trendlinetrader.com/ kiedyś się temu przyglądałem, ale dodam, że moja opinia jest negatywna, będą dni, że zarobisz XXXpips i dni kiedy nie będzie reweli.
Yaaa man

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Co prawda post nie w tym dziale co trzeba (to ostatnio staje się plagą ...) ale wracając do tematu: proszę bardzo, tu masz identyczny indyk do kreślenia identycznych linii trendu.

Na początku zajęczy że jest 'expired' ale możesz to zignorować, po kilku chwilach będziesz miał więcej linii trendu niż włosów na głowie.

Mam też wersję 03 w ex4 - jeszcze więcej linii ale nie wejdzie jako załącznik, jak chcesz to prześlij maila na prv to Ci go prześlę.

Pozdrawiam, J.

PS. A moderatorów poproszę o przesunięcie całości do innego działu, choćby do czasówek, dziękuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

l0ok pisze:Moze to Ci pomoze. rysuje kanal ktory sam sie zmienia i dostosowuje do aktualnej sytuacji.

Szkoda ze linie po starych kanalach nie zostaja .. bylo by fajnie robic testy wstecz.
Dzięki, właśnie przetestowałem i niestety kanał nie nadaje się na m1.
Wa$$kII pisze:http://www.trendlinetrader.com/ kiedyś się temu przyglądałem, ale dodam, że moja opinia jest negatywna, będą dni, że zarobisz XXXpips i dni kiedy nie będzie reweli.
Przyznam szczerze że zaciekawiło mnie te oprogramowanie i wydaje się być logiczne lecz na stronie jest za mało infomacji i za mocno pachnie komercją. 99$ za skrypt + opłata co miesiąc.

Gdyby było jakieś demo można by sprawdzić działanie i wtedy podjąć decyzje a tak to raczej odpada. Próbowałem znaleźć jakieś opinie o tej stronie, skrypcie lecz nie wiele jest informacji żeby nie powiedzieć że wcale.

Ale kto wie, może faktycznie to działa.
chojnak pisze:Co prawda post nie w tym dziale co trzeba (to ostatnio staje się plagą ...) ale wracając do tematu: proszę bardzo, tu masz identyczny indyk do kreślenia identycznych linii trendu.

Na początku zajęczy że jest 'expired' ale możesz to zignorować, po kilku chwilach będziesz miał więcej linii trendu niż włosów na głowie.

Mam też wersję 03 w ex4 - jeszcze więcej linii ale nie wejdzie jako załącznik, jak chcesz to prześlij maila na prv to Ci go prześlę.

Pozdrawiam, J.
Dzięki za wskaźnik, przetestowałem i jednak dochodzę do wniosku że linie trendu są wyłącznie na większe interwały.

ODPOWIEDZ