dargoth pisze:Ciekawa analiza. W zasadzie też wydaje mi się, że euro w nadchodzącym roku będzie kiepsko stało. Funadmenty słabe, a i technicznie nienajlepiej wygląda. Jednak nie jestem przekonany, czy teraz jest najlepszy moment na wejście. Chodzi o to wsparcie na D1. Jeśli wytrzyma, to pozycje zajęte na początku tygodnia będą musiały mieć bardzo duży SL, żeby dotrwać do pojawiena się na nich zysków.
Chyba warto poczekać na przebicie tego wsparcia lub nawet rozważyć na obecną chwilę zakup euro.
Sam zastanawiam się nad wejsciem long na EURCAD, bo na obecną chwile wydląda to dość obiecująco.
Wydaje mi się, że następna świeca na D1 sporo wyjaśni.
Pozdrawiam!
Drogi
dargoth, na wstepie dziekuje za pozytywna opinie i powiem tak trafiles z dwiema sprawami w przyslowiowa 10ke.
Po pierwsze akurat mialem napisac o fundamentach euro.
Po drugie, wlasnie zacznijmy od tego drugiego.
To jest analiza bardzo dlugookresowa, a wiec wcale nie twierdze ze spadek nastapi jutro i ze juz nalezy otwierac pozycje. Jednakze jestem przekonany, ze w dluzszym okresie wszystko sie spelni co do joty.
Prosze zauwazyc moj podpis, cytuje sam siebie: "Graj tylko spelniajace sie analizy!" A wiec grac bedziemy jak padnie to wsparcie, co jak wiemy jeszcze nie nastapilo. Tu zacytuje znow kolege
magictraider'a : "Być może brakuje tutaj jeszcze jednak jednej fali wzrostowej..."
I co ciekawe, i o czym pozniej, w tak samo w istotnych miejscach biorac pod uwage analize dluogookresowa znajduje sie wiele par z Euro. Zatrzymaly sie one na wsparciach - i jeszcze ich nie pokonaly, i dopiero ich pokonanie bedzie rowniez bardzo dobrym sygnalem, ze analiza zaczyna sie spelniac.
I to wszystko zamierzam przedstawic w pozniejszych postach.
Przejdzmy do AF - analizy fundamentalnej.
Akurat nie jestem fachowcem w tej kwestii ale slyszy sie takie informacje. W USA bede podnosic wczesniej stopy procentowe niz w Europie. Usa wyjdzie pierwsze z kryzysu.
I tu z pomaca przychodzicie mi, - Wy forumowicze...
To Twoj wpis
dargoth: "...euro w nadchodzącym roku będzie kiepsko stało. Funadmenty słabe..."
Czy
ConradO, cytuje: "A przechodząc do meritium to chyba nietrudno dostrzec z jakimi problemami boryka się obecnie cały Euroland, a zwłaszcza kraje takie jak Grecja, Hiszpania, Słowacja, częściowo Włochy... Wydarzeń i danych to potwierdzających jest cała masa i naprawdę nietrudno odnaleźć te inforamacje. Hiszpania (30% bezrobocie choćby na Canarian Islands) Słowacja(wali się generalnie wszystko na czele z GDP) ..."
zrodlo:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10177
(9 post)
Dodano po 46 minutach:
I odnosnie samego indexu euro taka o to ciekawostka.
System Imran Saint - bardzo popularny i dodam bardzo dobry, ale w nietypowej dla siebie roli, bo na wykresach tygodniowych.
I znow wyobrazamy sobie, ze to co widzimy to wykresy m5.
BARDZO PROSZE
Przewijamy wykresy powoli i ogladamy jeden po drugim, nie wszystkie na raz.
Wykres 1 -
bylo kiedys - przeszlosc
Wykres 2 -
jest teraz - terazniejszosc
Wykres 3 - w polaczeniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.