Ostatnie w życiu podejście do forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Ostatnie w życiu podejście do forex

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Witam.

Po dłuższej przerwie wraz z nowym rokiem postanowiłem zrobić ostatnie podejście do zarabiania na rynku forex.

Przez kilka ładnych lat kombinowałem różne własne strategie łącznie ze zlecaniem ich programowania, kupowałem gotowe strategie/roboty, próbowałem wszystkiego zaczynając od scalpingu a kończąc na trzymaniu pozycji ponad tydzień.

Próbowałem sygnałów innych, walczyłem na gołym wykresie, miałem też wykresy zasypane wskaźnikami. Tradowałem na telefonie ale miałem też stanowisko z 3 monitorami.

I co? Pewnie to co większość osób, czyli bilans z kilku lat zdecydowanie ujemny.
Sam już więcej nic nie wymyślę a czytanie kolejnych książek i szkoleń nic mi nie da.
Kapitał aby przyzwoicie na fx zarabiać chyba mam wystarczający, doświadczenia negatywnego trochę też ale wystarczająćej wiedzy jak widać mi brak.

Zanim całkiem zrezygnuję, postanowiłem poprosić kogoś z Was kto regularnie zarabia na fx, ew. z tego żyje aby pomógł mi dojść do osiagania regularnych zysków. Mogę się oczywiście za to rozliczyć w różnej formie (do uzgodnienia) np. jako opłata za szkolenie, w formie prowizji od wypracowywanych zysków lub w innej.

Ze swojej strony oferuję przekazanie wieloletniego doświadczenia zdobytego na rynku nieruchomości w różnego rodzaju inwestycjach (inwestycje na wynajem, działalność deweloperska, handel nieruchomościami).

Wiem że takie osoby na tym forum są, było to też widać w kilku konkursach.

Jeżeli ktoś chciałby mi pomóc (odwdzięczę się najlepiej jak potrafię), proszę o kontakt najpierw na PW a potem ustalimy co i jak.

Wysokich zysków wszystkim życzę w Nowym Roku i nie tylko.

pozdrawiam
Mariusz

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Ostatnie w życiu podejście do forex

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

mariusz911 pisze:Witam.

Po dłuższej przerwie wraz z nowym rokiem postanowiłem zrobić ostatnie podejście do zarabiania na rynku forex.

Przez kilka ładnych lat kombinowałem różne własne strategie łącznie ze zlecaniem ich programowania, kupowałem gotowe strategie/roboty, próbowałem wszystkiego zaczynając od scalpingu a kończąc na trzymaniu pozycji ponad tydzień.

Próbowałem sygnałów innych, walczyłem na gołym wykresie, miałem też wykresy zasypane wskaźnikami. Tradowałem na telefonie ale miałem też stanowisko z 3 monitorami.

I co? Pewnie to co większość osób, czyli bilans z kilku lat zdecydowanie ujemny.
Sam już więcej nic nie wymyślę a czytanie kolejnych książek i szkoleń nic mi nie da.
Kapitał aby przyzwoicie na fx zarabiać chyba mam wystarczający, doświadczenia negatywnego trochę też ale wystarczająćej wiedzy jak widać mi brak.

Zanim całkiem zrezygnuję, postanowiłem poprosić kogoś z Was kto regularnie zarabia na fx, ew. z tego żyje aby pomógł mi dojść do osiagania regularnych zysków. Mogę się oczywiście za to rozliczyć w różnej formie (do uzgodnienia) np. jako opłata za szkolenie, w formie prowizji od wypracowywanych zysków lub w innej.

Ze swojej strony oferuję przekazanie wieloletniego doświadczenia zdobytego na rynku nieruchomości w różnego rodzaju inwestycjach (inwestycje na wynajem, działalność deweloperska, handel nieruchomościami).

Jeżeli ktoś chciałby mi pomóc (odwdzięczę się najlepiej jak potrafię), proszę o kontakt najpierw na PW a potem ustalimy co i jak.

pozdrawiam
Mariusz

Dawaj na PW. Kasy żadnej nie chcę. Jeśli będę mógł jakoś pomóc to pomogę jako praktyk. Teoretyk ze mnie marny i dopiero tutaj wielu mi pomaga.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Robert
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robert »

Adrianoforex pisze:
mariusz911 pisze:Witam.

Mniej licz na pomoc innych. To taka moja rada. Dobrych decyzji w Nowym Roku

pozdrawiam
Mariusz

Mniej Licz na pomoc innych. Owocnych decyzji w Nowym Roku
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)

Awatar użytkownika
quant
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: quant »

Ze szkoleniami bądź ostrożny, wymagaj statementów z rachunku realnego i backtestów tickowych z kilku lat wstecz, inaczej nie płać ani grosza - szkoda pieniędzy.

Dodam jeszcze że nie warto próbować przewidywać ruchów na rynku, nie jest to możliwe w długiej perspektywie miesięcy i lat.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Adrianoforex pisze: Dawaj na PW. Kasy żadnej nie chcę. Jeśli będę mógł jakoś pomóc to pomogę jako praktyk. Teoretyk ze mnie marny i dopiero tutaj wielu mi pomaga.
:shock: :shock: :shock:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Stforex pisze:
Adrianoforex pisze: Dawaj na PW. Kasy żadnej nie chcę. Jeśli będę mógł jakoś pomóc to pomogę jako praktyk. Teoretyk ze mnie marny i dopiero tutaj wielu mi pomaga.
:shock: :shock: :shock:

... że pomaga, czy co innego znowu spsociłem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

reave
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reave »

Jeżeli próbowałeś już "wszystkiego" to chciałbym żebyś odpowiedział na dwa podstawowe pytania:

1. Jaka jest wartość oczekiwana systemu transakcyjnego, którym grasz.
2. Jaką liczbę transakcji wziąłeś pod uwagę przy testowaniu systemu oraz jaki okres czasu.

Pytania może są banalne ale moim skromnym zdaniem są najważniejszymi czynnikami decydującymi o sukcesie/porażce na rynku forex .

ODPOWIEDZ