wskaźnik otwierający pozycję

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
termometr123
Gaduła
Gaduła

wskaźnik otwierający pozycję

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

Witam,opracowałem sobie taki systemik,który bazuje w pewnym sensie na wybiciu z kanału cenowego,problem w tym,że są to czasami fałszywe wybicia,ale chciałbym ich uniknąć dzięki EMA2 bądź 3 lub jeszcze większej, tego jeszcze nie wiem,bo chcę to przetestować. Moje pytanie do was:czy jest jakiś wskaźnik który automatycznie otwierałby mi określoną pozycję po przecięciu EMA przez dany,określony przeze mnie poziom cenowy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: wskaźnik otwierający pozycję

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Wskaźnik nie zajmuje się otwieraniem pozycji. Potrzebujesz do tego EA. EA opartego właśnie na średnich kroczących. Takie przykładowe EA masz wbudowane w platformę (Moving Average) ale jak wpiszuesz frazę w google "EA MT4 moving average" to wyskoczy Ci wiele innych wariancji ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

termometr123
Gaduła
Gaduła

Dziękuję za odpowiedź,fakgthycznie nie o wskaźnik chodzi a o EA. patrzę właśnie na ea wbudowane w mgt4 i nie bardzo wiem jak się nim obsłużyc,nie widzę bowiem gdzie mogę wpisać poziom powyżej jakiego wyjdzie średnia to ma otworzyć pozycję i ustawień jaka to ma być średnia,mógłbyś mi jeszcze w tym pomóc? z góry dziękuję

-- Dodano: 18 gru 2013, 23:34 --

kurczę szukam po necie i wszystkie ea opargte są na dwóch średnich itp a nie ma zwykłego ea tylko z jedną srednią i wpisaniem ceny po dotarciu której ma otworzyć pozycję...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

termometr123 pisze:Dziękuję za odpowiedź,fakgthycznie nie o wskaźnik chodzi a o EA. patrzę właśnie na ea wbudowane w mgt4 i nie bardzo wiem jak się nim obsłużyc,nie widzę bowiem gdzie mogę wpisać poziom powyżej jakiego wyjdzie średnia to ma otworzyć pozycję i ustawień jaka to ma być średnia,mógłbyś mi jeszcze w tym pomóc? z góry dziękuję

-- Dodano: 18 gru 2013, 23:34 --

kurczę szukam po necie i wszystkie ea opargte są na dwóch średnich itp a nie ma zwykłego ea tylko z jedną srednią i wpisaniem ceny po dotarciu której ma otworzyć pozycję...
Sam sobie napisz takiego robota http://sufx.core.t3-ism.net/ExpertAdvisorBuilder/

termometr123
Gaduła
Gaduła

No chyba bedzie ciezko bo nie znam nawet podstaw ale czemu by sie nie nauczyc, moze sprobuje ;)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Hej,
osobiście kompletnie nie znam się na programowaniu dlatego przetestowałem większość kreatorów EA i indykatorów i stanowczo polecam :
http://fxdreema.com/

Jest najlepszy, moim zdaniem.
Pozdrowionka

P.S.
A jak chcesz swój własny indykator stworzyć to polecam :
http://www.molanis.com/products/molanis ... or-builder
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

dajcie sobie spokój ze wskaźnikami; i tak ruch na danych ma największe znaczenie, potem jest kontynuacja albo nie i cała filozofia

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

softkiler pisze:dajcie sobie spokój ze wskaźnikami; i tak ruch na danych ma największe znaczenie, potem jest kontynuacja albo nie i cała filozofia
Nawet nie czytasz postów, a piszesz....autorowi chodzi o EA.
Solą życia jest kasa.

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

widać zły wątek do tego wybrałem, wskaźnik może tam komuś pomóc w podjęciu indywidualnej decyzji ale bazowanie na samych wskaźnikach jest wg mnie błędem

ODPOWIEDZ