Witam,
Gram głównie na parach:
EURAUD
EURUSD
GBPUSD
USDCHF
CADCHF
EURCAD
GBPCAD
GBPJPY
Pytanie teraz z mojej strony czy lepiej miec konto u brokera w PLN czy USD? (Armada Markets)
Czy to w ogóle nie ma żadnego znaczenia?
Konto w PLN czy USD?
Re: Konto w PLN czy USD?
reQuorter pisze:Witam,
Gram głównie na parach:
EURAUD
EURUSD
GBPUSD
USDCHF
CADCHF
EURCAD
GBPCAD
GBPJPY
Pytanie teraz z mojej strony czy lepiej miec konto u brokera w PLN czy USD? (Armada Markets)
najlepiej miec w dongach syberyjskich...

"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
OK, dziękuje za odpowiedźandy11 pisze:reQuorter pisze:Witam,
Gram głównie na parach:
EURAUD
EURUSD
GBPUSD
USDCHF
CADCHF
EURCAD
GBPCAD
GBPJPY
ja zalozyl bym konto w dongach syberyjskich...

wszystko jasne
to zależy jaka symbolika na bilonie (zakładam że nie grasz dużymi stawkami) jest dla Ciebie szczęśliwa 
-- Dodano: wt 09-07-2013, 11:21 --
chociaż Polacy też mają setki "zielone"

-- Dodano: wt 09-07-2013, 11:21 --
chociaż Polacy też mają setki "zielone"

andy11 pisze: najlepiej miec w dongach syberyjskich...

Lub rupiach indyjskich.
A tak serio... Technicznie nie ma to znaczenia, bo wszystko na bieżąco jest przewalutowywane więc nie tracisz ani nie zarabiasz dodatkowo na wyborze danej waluty. Powszechnie panuje zasada, że najlepiej prowadzić konto w walucie w której się zarabia - brak ryzyka kursowego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- SuperFOREX
- Gaduła
Jeśli celem jest eliminacja ryzyka kursowego to:raposo pisze:Powszechnie panuje zasada, że najlepiej prowadzić konto w walucie w której się zarabia - brak ryzyka kursowego.
1. Zarabiać najepiej jest w walucie w której będziemy mieć wydatki - zakładając konto forexowe wszyscy liczymy oczywiście na zyski.
2. W walucie, w której się zarabia należy natomiast zaciagać zobowiązania (np. kredyty).
Najczęściej jest to oczywiście ta sama waluta, czyli PLN.
Jeśli natomiast mamy mocne przekonanie, że w dłuższej perspektywnie PLN osłabi w stosunku do USD, to można zagrać na dodatkowy zysk i załozyc konto w dolarach.
To ostatnie podejście (prognozowanie) moze być jednak zdradliwe ;-)
-
- Maniak
Ja też jestem zwolennikiem rozwiązania, że rozliczamy w tej walucie w której normalnie zarabiamy lub funkcjonujemy. Jak dla mnie jest wtedy bardziej czytelniej. Ale do tego jestem również wzrokowcem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.