Problem brokera =?= Prosze o pomoc

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
pumbat
Uczestnik
Uczestnik

Problem brokera =?= Prosze o pomoc

Nieprzeczytany post autor: pumbat »

Witam otóż w tym roku myśle o rozpoczęciu gry na giełdzie forex z związku czym potrzebuje wybrać brokera do chwili obecnej testuje swoje możliwości na platformie plus500 prowizje mają według mnie ok 5groszy za baryłke mi wyszło:) chcicałbym dowiedzieć się co sądzicie o tym brokerze i kogo mi polecicie chciałbym także dowiedzieć się jakie posiadają prowizje inni brokerzy progam plus500 jest dla mnie ok w użyciu w związku na prostote:) z chęcią poznam jakiś inny progam i innego brokera w zależności od tego co zaproponujecie pragne jeszcze raz upomnieć się że będę poczekującym.

pytanie dodatkowe czy broker udostępnia dane makroekonomiczne ze świata? czy też sam musze sobie odszukać takie dane korzystam z polskich stron udostępniających takie dane jednak pokazują się z opóźnieniem w czasie 5do 7 minut:(

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Problem brokera =?= Prosze o pomoc

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Dane macro:

www.forexfactory.com

http://www.myfxbook.com/forex-economic-calendar

Co do brokera, to z racji portalu, który prowadzę niezręcznie mi się wypowiadać. Natomiast da się znaleźć lepszą ofertę tak delikatnie mówiąc ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

pumbat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pumbat »

kolego akhh nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie że będziesz pierwszym którhy odpowie mi na moje pytanie:)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

pumbat pisze:.. korzystam z polskich stron udostępniających takie dane jednak pokazują się z opóźnieniem w czasie 5do 7 minut:(
A można wiedzieć co chciałbyś z tym zrobić ?
Nawet jeśli zapłacisz trochę kasy, aby mieć dostęp do danych na live to i tak nie będziesz szybszy od rynku. Nie zdążysz nawet otworzyć transakcji, a cena już zaraguje. I to w najlepszym przypadku, bo może być tak, że rynek już przeczuwał jaki będzie wynik odczytu i zdyskontuje odpowiednią cenę dużo wcześniej.
Inna sprawa : cena nie zawsze idzie w tym kierunku jaki byś się spodziewał po wyniku odczytu. Nagly impuls ceny spowodowany jest lawiną zleceń i otwieranie kolejnych.
Są strategie gry na dane makro, ale nie biorą one pod uwagę wyniku odczytu. Polegają one na włączeniu się w impuls ceny i nie zwarzają na wynik odczytu. Dlaczego : bo nigdy nie będziesz pierwszy niż ruch ceny.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ